dimarts, 22 de gener del 2013

LA UNITAT CANINA DE LA POLICIA D’ALGEMESÍ, SELECCIONADA PER AL CURS NACIONAL DE GUIES DE GOSSOS DETECTORS D’ESTUPEFAENTS


L’agent policial Raúl Talens i el seu gos Nolán participaran en el primer curs de guies de gossos detectors d’estupefaents que començarà el pròxim 28 de gener a Badajoz.

La unitat de canina de la Policia Local d’Algemesí ha sigut seleccionada per l’Acadèmia de Seguretat Pública d’Extremadura (ASPEX) i l’Associació Nacional de Guies Canins, per a participar en el primer curs de guies de gossos detectors d’estupefaents que començarà el pròxim 28 de gener a Badajoz.
En el curs participaran un total de 43 agents de Policia Local provinents de distints punts de la geografia espanyola, i entre ells estarà present l’agent d´Algemesí, Raúl Talens i el seu gos Nolán. Des de l’Acadèmia de Seguretat Pública d’Extremadura han explicat que els participants han sigut seleccionats "en virtut a les capacitats dels gossos, que prèviament a la confecció de la llista de participants, han passat una sèrie de proves per a conéixer les seues aptituds".
A més dels 43 agents amb gos, també participaran en el curs un grup de policies sense acompanyament caní, que seran formats com a suports al guia i en vistes a la creació de futures unitats d’este tipus en les seues respectives localitats.
Els seleccionats pertanyen a les plantilles de Policia Local de Badajoz, Montijo, Quintana de la Serena, Villanueva del Fresno, Càceres, Sant Vicente de Alcántara, Plasència i Navalmoral, a Extremadura.
També arribaran des de Pozuelo d’Alarcón i Collado Mediano, a Madrid; Socuellamos, en Ciudad Real, Massamagrel i Algemesí a València, Estepona, Marbella, Istán i Mijas a Màlaga, Alcoi, Algorfa i Torrevieja a Alacant, Sant Andreu de la Barca, a Barcelona, Jimena de la Frontera, a Cadis, Casarrubios del Monte, a Toledo, El Cuervo, a Sevilla, Vigo, Salamanca i Alaior, a Menorca.

La història de Nolán, una història de conte feta realitat


La Policia Local d’Algemesí va aconseguir convertir un gos abandonat i amb poques perspectives de vida, que havien depositat en una bossa de fem en l’interior d'un contenidor en un verdader especialista en la detecció de drogues. Nolán, nom amb què es va batejar al caní que ja forma part d’aquesta unitat especial com un component més de la Policia local d’Algemesí, va ser trobat i arreplegat pel seu actual amo, l’agent de la Policia Local d’Algemesí, Raúl Talens. L’agent que va arreplegar a Nolán ha ensinistrat i treballat amb l’animal des que era un cadell de forma professional i continuada per a desenvolupar la capacitat d’ensinistrar-lo en la detecció de drogues, ja que va observar que el gos disposava de qualitats excel·lents per a dur a terme esta tasca. La intuïció de l’agent va ser encertada i Nolán va arribar a inaugurar la Unitat Canina de l’Ajuntament d’Algemesí en 2011. Des de llavors ha participat en nombroses actuacions policials i demostracions amb resultats molt positius. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada