dimarts, 22 de gener del 2013

EL PROGRAMA D'ACTES DE SANT ANTONI ABAT DE L'ALCÚDIA HAN ESTAT ENGUANY REPARTITS EN DUES SETMANES I MARCATS PER LES INCLEMÈNCIES DE L'ORATGE



Per a començar, la Foguera que els Festers de Sant Antoni preparen cada any en honor del sant, no es va poder cremar la nit del dia 16, que és com mana la tradició, perquè els forts vents que partíem eixe dia desaconsellaven pegar-li foc a una foguera de grans dimensions, com és el cas. Els festers no obstant, sí que feren la torrà que sempre acompanya a la foguera, i deixaren la muntanya de palets preparada per a botar-li foc un altre dia.
Dissabte a Les 7 de la vesprada tingué lloc la tradicional dansà, organitzada per El Bolero, Grup de Danses de l’Alcúdia, que recorregué el carrer de Sant Antoni amb el ritual d’eixida, seguit de la xàquera, les cadenes i el ball de contes. En arribar a la porta de l’Ajuntament, com és habitual, s’encengué una xicoteta foguera al voltant de la qual es ballà el fandango.
Els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia van prendre el relleu oferint un correfoc que enguany començà també a la plaça del País valencià per a finalitzar a la plaça de l’Ajuntament amb una exhibició de diferents artefactes, com ara els alçats, les rodetes, les màquines de cremar o la motxilla de foc, per a finalitzar amb els ventalls, el parany i un xicotet castell. Sant Antoni és una festa molt especial per a esta associació perquè coincideix amb el seu aniversari, és per això que a més del correfoc, cada any preparen també la Globotà prèvia a la Benedicció dels Animals.
En acabar el castell, el públic es tornà a traslladar al carrer Sant Antoni on l’associació Dones de l’Alcúdia ja tenia les taules preparades per a oferir la tradicional picadeta de dolços banyats amb mistela.
Els actes en honor a Sant Antoni del Porquet continuaran diumenge 27 de gener, amb la cercavila de cavalleries a les 11.30 del matí, seguida de la Globotà a la plaça del País Valencià i la Benedicció dels animals a la porta de l’ermita del sant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada