dilluns, 21 de gener del 2013

EL CONSORCI DE BOMBERS DE VALÈNCIA CREA UNA COMISSIÓ PERMANENT AMB ELS MUNICIPIS CONSORCIATS


Este matí s’ha celebrat la primera reunió de la comissió permanent de municipis de més de 20.000 habitants del Consorci de Bombers de València. Una comissió que s’ha creat “per a fer partícips als ajuntaments de la gestió, del dia a dia i del treball del Consorci”, segons ha destacat Francisco Tarazona, president delegat.
Els bombers realitzen molts més serveis que els  d’emergències i hem considerat important que els nostres ‘socis’ consorciats siguen partícips del treball diari, coneguen esta institució i sàpien què fan els bombers pels seus municipis. La intenció és que ens reunim trimestralment i vagen coneixent de primera mà els projectes del Consorci”, ha afirmat.
La comissió també ha abordat la cessió de material als consistoris en qualitat de préstec. “Recentment vam renovar tot el vestuari d’intervenció dels nostres efectius. Posarem a punt els trages que hem retirat, i els prestarem als ajuntaments quan els necessiten junt amb mànegues, cascos, guants i tot el material que podem i que ens sol·liciten. Cada parc disposarà d’un xicotet magatzem per als consistoris de la seua zona”, ha explicat Tarazona. “També tenim previst poder cedir vehicles quan renovem la flota”, ha afegit.
El president delegat del Consorci i diputat provincial ha assegurat que “en breu ens tornarem a reunir amb tots els ajuntaments, no sols els de més de 20.000 habitants, per a preparar la campanya de falles. “És imprescindible la coordinació amb les agrupacions de protecció civil i amb els fallers i donar-los la formació necessària per a poder cobrir tots els actes pirotècnics de risc i els monuments fallers”.
Els municipis amb més de 20.000 habitants tenen l’obligació, segons la Llei de Bases de Règim Local, de tindre un servici d’emergències i per això formen part del Consorci amb una aportació econòmica anual. En el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants és la Diputació de València la que es fa càrrec del cost del servici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada