dilluns, 21 de gener del 2013

CAVALLERIES I MASCOTES D'ALMUSSAFES, BENEÏDES PER SANT ANTONI



L'associació Penya de Carreters d'Almussafes va organitzar la Festa de Sant Antoni, que durant la jornada matinal del diumenge dia 20 va congregar a la Plaça Major de la població a mig centenar de cavalleries i carruatges i a un miler de mascotes.
Multitudinària participació en aquesta celebració de caràcter popular que té un lloc d'honor en el calendari festiu almussafeny des de temps immemorials.
Després de l'ofici de l'eucaristia en honor a Sant Antoni del Porquet, la imatge del patró dels animals va presidir la celebració, en què un any més es van repartir pans beneïts i estampes religioses entre centenars de participants que van desfilar davant de la mateixa porta de la parròquia Sant Bartomeu apòstol.
Amb caràcter previ a la benedicció pròpiament dita, el grup local Dansaires del Tramusser va obrir la desfilada amb  la que popularment es coneix com una dansà plana.
Van tancar la desfilada les cavalleries i carruatges que, com en anteriors edicions, provenien d'Almussafes i de les poblacions veïnes de Sollana, Benifaió, Alginet, Alcàsser, El Romaní i Silla.
Un dinar de germanor, organitzat per la penya en col·laboració amb l'Ajuntament d'Almussafes, que va congregar a la pràctica totalitat de carreters participants, va clausurar la festivitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada