dimecres, 16 de gener del 2013

ALGEMESÍ INAUGURA L’APARCAMENT I LA PLAÇA DEL MERCAT



 Bonig ha inaugurat  les obres que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha portat a terme a Algemesí i que han tingut un pressupost total de 6,3 milions, dels que la Generalitat hi ha invertit 5,6 milions i la resta l’ajuntament de la localitat.
Durant l’acte, la consellera ha destacat la posada en marxa de l’aparcament amb cabuda per a 225 places en dos altures i que compta amb un sistema molt nou “ja que una planta és de lliure rotació per al públic general i en l’altra planta es podran adquirir en propietat les places de garatge”.
A més, s’ha dut a terme la reurbanització de tota la plaça i s’ha creat un espai public d’uns 5.000 metres quadrats, amb una gran zona verda i àrees lúdiques. L’obra també han comportat la reurbanització dels carrers que rodegen la plaça.
Per a la consellera d’Infraestructures, “amb la culminació d’estes obres, no sols es resol el tràfic i els problemes d’aparcament que hi ha en els centres de les ciutats, sinó que també es facilita el trànsit dels vianants, amb la qual cosa s’afavorirà el comerç de la zona”.
En este sentit, Isabel Bonig ha afegit que la urbanització de la Plaça del Mercat “ajudarà a augmentar la dinamització del barri al crear-se un gran espai public amb àrees de jocs i que podrà albergar tot tipus d’activitats socioculturals com concerts, mercats ambulants o fires”

Descripció de l’actuació
Amb les obres inaugurades huí, Algemesí compta amb un nou espai urbà per mitjà de l’eliminació de l’antic mercat municipal, la reestructuració de la xarxa viària, la construcció d’un aparcament subterrani i la reurbanització de tot l’espai públic afectat, Plaça del Mercat i carrers Dels Arbres i Académic Segura, amb la creació d’una nova plaça amb una superfície de 4.937 m2.
Com marca la Llei de Mobilitat, l’aparcament disposa de dotze places per a bicicletes en superfície i deu places en el segon soterrani per a cotxes elèctrics amb preses de corrent.
Com a element singular de la plaça s’han plantat palmeres, espècie que caracteritza el Parc Salvador Castell, distribuïdes linealment en quatre grups, de manera que s’ha creat una pèrgola natural. Està previst que davall la pèrgola es desenvolupen diverses manifestacions de tipus cultural i social. L’aparcament subterrani disposa de 216 places d’aparcament de vehicles i nou places de motos en total, distribuïdes en dos plantes. S’ha disposat de sis places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda distribuïda entre les dos plantes
Els accessos rodats a l’aparcament s’han resolt per mitjà de dos rampes independents, una ubicada en el carrer Lluis Vives i l’altra en el carrer Arbres.
Pel que fa als accessos de vianants, s’accedix a l’aparcament des de la Plaça del Mercat per mitjà d’un conjunt constituït per escala i ascensor ubicat junt amb el carrer Sant Sebastià.


1 comentari:

  1. El millor del article, la referència a la gran zona verda de la plaça del Mercat. Estàn parlant de les 4 palmeres mig seques que hi han allí?

    ResponElimina