divendres, 28 de desembre de 2012

L’AJUNTAMENT D´ALGEMESÍ OBRE AL PÚBLIC EL PÀRQUING SENSE LLICÈNCIA DE FUNCIONAMENT I AMB DEFICIÈNCIES DE SEGURETAT GREUS


"De manera totalment irresponsable l’Ajuntament d’Algemesí, en unes “jornades de portes obertes” va obrir al públic el pàrquing del Mercat, en el qual des d’ahir s’estan aparcant cotxes. Açò suposa, de fet, l'entrada en funcionament, tot i que per qüestions promocionals, no es cobre."

Segons explica el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, el pàrquing no té llicència d’activitat o funcionament. “Fer-ho tal i com s’ha fet implica infringir, al nostre entendre, tota la legislació al respecte, ja que no tenim constància que aquest haja passat la preceptiva revisió dels tècnics municipals que tot establiment ha de passar abans de posar-se en funcionament”.
Per a Més Algemesí, aquestes qüestions no són simples formalisme, sinó que les llicències de funcionament el que certifiquen és que les instal·lacions són adequades per a l’ús que es va a donar i que acompleixen tots els requisits de seguretat. En el cas del pàrquing, la Junta de Govern Local, tal i com va explicar MÉS ALGEMESÍ, ja atorgà una llicència urbanística condicionada al fet de la creació de un refugi en cada planta per a facilitar l’evacuació de persones amb mobilitat reduïda. Els dos regidors de MÉS ALGEMESÍ, Lorena Calatayud i Josep Bermúdez, han visitat aquestes instal·lacions, per tal de conéixer si s’havien realitzat les modificacions que indicava l’arquitecte municipal en qüestió de seguretat, i van comprovar que no estan senyalitzades ni existeixen aquestes zones refugis sense les quals no es pot obrir el pàrquing al públic.
Segons Bermúdez, tot i que ja fa temps que ens van assegurar des dels serveis municipals que es podien habilitar fàcilment, el ben cert és que el pàrquing està en funcionament i no existeixen, i això comporta uns riscos innecessaris. “Som conscients que la possibilitat que passe alguna cosa és mínima, però els esdeveniments del Madrid Arena, que ja en 2006 la policia denuncià que no tenia llicència de funcionament, ens obliga a extremar les precaucions”.
Per al portaveu de Més Algemesí, l’equip de govern ha interposat els seus interessos partidistes i electorals al compliment de la normativa jurídica i a la seguretat de les persones. La seguretat de les persones està per damunt de tota promesa electoral, i més quan no existeix una clara demanda d’ús del pàrquing. “Ens sembla doncs una decisió molt greu que s’obriga el pàrquing sense tenir la llicència de funcionament, ja que es demostra, una vegada més, que l’Ajuntament no compleix les lleis que fa complir. Però encara ens sembla més greu que s’òbriga sense tenir les mesures de seguretat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada