divendres, 30 de novembre del 2012

ALGEMESÍ, UN ANY DE PATRIMONI DE LA HUMANITAT


El passat 28 de novembre es complia un any de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Ara, un any després, Algemesí i la seua festa és més coneguda dins i fora de les nostres fronteres i ha augmentat considerablement les visites al municipi, així com la demanda i peticions d’exposicions i balls en altres ciutats.
El poble d’Algemesí va reconéixer i va homenatjar la seua patrona el 8 de desembre celebrant una cita única i particular per a festejar el reconeixement. Però sobretot, la festa s’ha vist reconeguda institucionalment al més alt nivell. La Generalitat Valenciana ha concedit la medalla al mèrit cultural a les festes de la Mare de Déu de la Salut i igualment l’Ajuntament de Barcelona invitava a les dos muixerangues a participar juntament amb els colles castelleres a la inauguració del seu monument als castelleres en la festivitat de Santa Engràcia fa tan sols uns mesos.
Tant el Museu Valencià de la Festa com l’Oficina de Turisme d’Algemesí han augmentat considerablement el nombre de visites de turistes que mostren el seu interés per conéixer una festa, que a hores d’ara, ha traspassat totes les fronteres i ha donat a conéixer el seu colorit, música i tradició al món sencer.
Fa tan sols un any, Algemesí va ser el centre de totes les mirades i els periodistes ocupaven tots els racons dels llocs més significatius per a la festa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada