divendres, 26 d’octubre del 2012

MÉS ALGEMESÍ DEMANA UN ESTUDI SERIÓS DEL CLAVEGUERAM QUE RESOLGA ELS PROBLEMES D’INUNDACIONS PER PLUGES


Més algemesí lamenta que durant la legislatura anterior l’equip de govern no utilitzara les inversions de diners públics que vingueren a Algemesí a resoldre els problemes reals i quotidians d’Algemesí Segons el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, així ho testimonien el problemes generats per les últimes pluges del dia 30 d’agost i 28 de setembre. Han estat nombrosos els veïns, tant de la zona del Pla com del carrer Sant Benet, que han fet arribar les seus queixes per les inundacions del baixos i garatges. En concret els veïns del carrer Sant Benet presentaren el 4 d’octubre una instància demanant una solució, instància que acompanyaren amb 330 signatures.
Aquest problema no és un problema esporàdic o puntual, sinó crònic, ja que en les anteriors pluges fortes de principi de setembre ja arribaren a Més Algemesí queixes dels veïns de la zona del C/ Sant Benet, queixes que Més Algemesí plantejà en la Comissió Informativa del Serveis Públics celebrada el 17 de setembre, tal i com es recull a l’acta, explica el portaveu mucicipal.
Fruït d’aquestes queixes MÉS ALGEMESÍ fa  temps que treballa el tema i es va reunir fa uns dies, tant amb veïns de la zona del C/ Sant Benet, com amb un estudi d’enginyeria i arquitectura local. Segons Bermúdez, fruït d’aquesta última reunió ha estat poder detectar que els problemes que afecten al clavegueram són estructurals i no tenen el seu origen en eixos carrers. En el cas del Pla el problema no està tant en el mateix clavegueram de la zona, sinó fora d’ella.
Segons es reflecteix al plànol del clavegueram de 2006, el diàmetre  que ix del barri és de 1’80m i es reduix a 1’70 en el Passeig de les Corts Valencianes, fins a  reduir-se a 1’30m a la carretera a Albalat a l’altura de l’antic escorxador.
Per altra banda el problema del C/ Sant Benet és que tot aquest carrer arreplega l’aigua de tots els carrers travessers en una clavegueram que té inicialment 40x80cm, després s’amplia a 80x60cm, però en el últim tram, abans d’arribar a la plaça 1 de maig, es torna a reduir a 50x80.
Més Algemsí, per tot això, pensa que ha de ser urgent i una prioritat política per a l’any vinent realitzar un estudi integral del clavegueram del poble i també revisar la idoneïtat dels passos elevats existents així com elaborar un “Protocol d’actuació davant inundacions i pluges torrencials”, donat que els veïns s’han queixat per no sentir-se atesos quan tenen problemes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada