dissabte, 27 d’octubre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA CONSIDERA DEPLORABLE QUE EL PRESIDENT FABRA VISITE ALZIRA I NO PAGUE EL DEUTE QUE MANTÉ AMB LA CIUTAT


El Govern Valencià encara deu més de 23 milions d’euros als agricultors.

La secretària general dels socialistes d’Alzira, Isabel Aguilar, considera injust que el president del Govern Valencià es burle de forma descarada de tots els alzirenys i, pitjor encara, que la Sra. Bastidas ho consenta.
Aguilar recorda que són més de cinc milions d’euros els que la Generalitat deu als ciutadans d'Alzira i per la falta d’estos ingressos hem hagut de fer un pla d’ajust totalment innecessari que està obligant als alzirenys a pagar per allò que abans ho tenien de manera gratuïta, com l’autobús.
Segons Aguilar, “l’Alcaldessa d’Alzira, com a mesura de protesta fins que el Sr. Fabra pague el que ens deu, hauria de penjar una pancarta en l’Ajuntament exigint el deute al Govern Valencià del Partit Popular”.

La dirigent socialista creu que la presència del President Fabra en un acte sobre l’Agricultura es pot considerar d’una falta de respecte als agricultors, ja que El Govern Valencià encara deu més de 23 milions d’euros als agricultors. Aguilar considera que el Partit Popular i El Govern Valencià han desatés els agricultors, que han patit les gelades de febrer “i ara amb l’assistència a una menjar intenten enganyar-los”.
La responsable socialista recorda que la Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats va debatre fa tan sols unes setmanes una Proposició No de Llei en què s’instava al Govern Central a l’articulació d’una sèrie d’ajudes per a pal·liar els danys en el sector agrari. El Partit Popular ha votat en contra de l’articulació d’ajudes per als agricultors que van patir pèrdues durant l’onada de fred que va assolar la Comunitat Valenciana al febrer de 2012.
Aguilar ha assegurat que la negativa del Partit Popular de Rajoy, de Fabra i de Bastidas deixa els agricultors en una situació molt complicada sense cap tipus de recolzament institucional, just en el pitjor moment de l’activitat productiva.
La Proposta plantejava l’establiment d’un sistema d’ajudes semblant al Reial-Decret 1/2005, aprovat pel Govern socialista, pel qual es van adoptar mesures urgents per als danys ocasionats en el sector agrari per les gelades de gener d’eixe mateix any.
Segons Aguilar l’argument esgrimit pels responsables del Partit Popular per a negar les ajudes és del tot inacceptable, ja que és inamissible que puguen assegurar que els danys no van ser greus i la seua cobertura ha de donar-se a través del corresponent segur.
Aguilar explica que els socialistes han defés totes i cada una de les peticions expressades al seu dia pel sector, com són la posada en marxa de control i inspecció per a evitar la comercialització de productes danyats, l’aplicació de la reducció dels mòduls fiscals de l’IRPF dels afectats en 2011 i 2012, l’exempció de l’IBI Rústic, la condonació del pagament de deu quotes de la Seguretat Social dels autònoms afectats i crèdits de l’ICO bonificats al 100%.
Segons Aguilar, “el Partit Popular a Alzira, des d’ara, haurà de ruboritzar-se cada vegada que el regidor d’Agricultura propose alguna mesura com la que es va aprovar per unanimitat en l’últim ple de sol·licitar l’exempció de l’IBI rustica en la nostra ciutat, ja que Rajoy i Fabra no els fan ni cas perquè voten en contra del que el Partit Popular de Bastidas defén a Alzira”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada