dimecres, 31 d’octubre del 2012

EL PLE DE BENIFAIÓ APROVA MODIFICAR L’ORDENANÇA REGULADORA DE L’IMPOST IAE


S’establix una escala de coeficients on es pondera la situació física del local dins del terme

En el ple ordinari celebrat el passat dimarts a Benifaió es va passar a votació l’expedient administratiu relatiu a la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost IAE (Impost Activitats Empresarials).
Segons el dictamen: " vista la necessitat d’adequar la tributació dels subjectes passius d’este impost a la situació física dels locals dins del terme s’ha adequat la tributació establint-se quatre categories de carrers i els seus corresponents coeficients. Cada una de les zones queden així delimitades en funció de la notable i manifesta categoria de les vies públiques que aglutina, assignant-se el seu coeficient de situació".
Del dictamen també es desprén que des del departament de tresoreria es protegix esta delimitació i fixació de coeficients atenent a dades d’urbanisme, de servicis comercials o de valors cadastrals entre altres.
El portaveu popular José Luis Monrabal va assenyalar que feia "més de deu anys que no es regulava este impost i encara així som un dels municipis amb el IAE més baix".
Així, en la categoria 1 queden agrupats els polígons industrials i vies d’accés ràpid, categoria 2 nucli urbà i vies d’accés al mateix, categoria 3 vies d’accés ràpid i categoria 4 resta de carrers.
Este punt va ser aprovat amb els vots a favor del PP, PSPV-PSOE i BLOC Compromís. La formació Gent per Benifaió va votar en contra.
El punt va ser aprovat amb una esmena del partit socialista en què es modificava el coeficient de les categories 1 i 2, passant la primera de 1’30 a 1’40 i la segona de 1’20 a 1’30.

Adhesió al servici SEAFI mancomunat

Un altre dels punts exposats en l’orde del dia va ser l’adhesió de l’Ajuntament de Benifaió al servici SEAFI, Servici Especial d’Atenció a famílies amb menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció, de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
El punt es va passar a votació amb una esmena socialista en què exigien un servici a Benifaió de 25 hores setmanals com a mínim “donada la necessitat d’este servici a Benifaió que va ser anul·lat de forma injusta a través d’acomiadaments improcedents” va aclarir la portaveu del PSPV-PSOE Marta Ortiz.
PSPV-PSOE i Bloc Compromís van votar a favor. Gent per Benifaió va votar abstenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada