dijous, 4 d’octubre del 2012

ALGEMESÍ OBRI LES VISITES GUIADES AL PARATGE NATURAL DE LA LLACUNA DEL SAMARUC




La Llacuna del Samaruc reprén les seues jornades de portes obertes. La reserva natural ubicada en la partida del Barranc es podrà visitar novament dins d’un cicle de visites guiades organitzades per l’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Medi Ambient, a fi de donar a conéixer els valors mediambientals, en concret la fauna i flora de la Llacuna del Samaruc i el patrimoni natural d’Algemesí.
Les visites es realitzaran un dissabte al mes i inicialment s’han establit les dates següents: el dissabte 6 d’octubre i el 10 de novembre de 9 a 13 hores. L’objectiu principal de les visites és donar a conéixer en profunditat la reserva natural, no sols a la població d’Algemesí sinó fer-les extensives als diferents municipis de la comarca de la Ribera i a altres ciutats de la província que puguen estar interessats a conéixer aquest paratge.
A fi d’oferir tota la informació i detalls, la visita estarà guiada per un tècnic especialista i conservador de la Llacuna del Samaruc.

Els interessats a participar en aquest recorregut natural poden sol·licitar més informació i dur a terme la inscripció al Museu de la Festa, on es troba ubicada l’Aula de Natura, també cridant al telèfon 96.201.86.30 o bé per remetent un correu electrònic a museu@algemesi.net per a concertar cita prèvia a la visita.
La Llacuna del Samaruc té una extensió de 11.000 metres quadrats on es conserven nombroses espècies en perill d’extinció com el samaruc, el fartet o el punxoset.
Tretze anys després de la seua inauguració s’ha aconseguit una estabilitat natural de l’ecosistema, on la flora reintroduïda s’ha desenvolupat amb èxit i s’ha estés de forma natural tota la reserva.
A més, també en aquest paratge natural s’han realitzat diversos estudis sobre l’adaptació d’espècies vegetals introduïdes i l’observació en estat natural d’espècies com el nenúfar blanc i el trévol de quatre fulls. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada