dijous, 13 de setembre del 2012

MARTA ALONSO: IMPULSAREM LA RECUPERACIÓ DE LA MURTA, UN DELS ATRACTIUS PATRIMONIALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA


La directora general de Patrimoni Cultural, Marta Alonso, ha visitat la ciutat d’Alzira per a mantindre una sessió de treball amb Elena Bastidas, alcaldessa de la localitat. En la reunió s’han tractat diversos temes referents a la conservació, protecció i difusió del patrimoni d´alzira.
La directora general de Patrimoni Cultural ha recorregut el Monestir de la Murta, un dels grans monestirs valencians. Notable centre religiós i cultural visitat per cardenals, bisbes i reis durant segles
Al llarg dels últims anys són nombroses les actuacions que la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, ha realitzat tant en el mateix monestir, com en diversos elements del conjunt cenobític disseminats al llarg de la vall de la Murta. Així, s’han intervingut des de les pintures murals de l’ermita de Santa Marta, fins a un pou de neu, passant per la recuperació i millora de l’aqüeducte, una intervenció d’emergència en la crugía del cor i un projecte de restauració per a la Torre dels Coloms, que suposa una inversió, fins al moment, de més de 294.334 €
Marta Alonso ha manifestat també el seu suport incondicional a continuar recolzant la candidatura de la "tamborà" d’Alzira, que aspira a ser inscrita en La Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, alhora que ha informat dels terminis previstos en aquesta candidatura, en la qual participa també la “Rompida de la Hora” de L’Alcora.
La Tamborà d’Alzira i la Rompida de L’Alcora formen part de la candidatura titulada “Tamboradas: rituales de toques de tambor”, que va ser impulsada per la Junta de Castella-la Manxa. A ella es van sumar Andalusia, Aragó, Múrcia i la Comunitat Valenciana, on també està arrelada aquesta festa de caràcter etnogràfic i antropològic.
La directora general de Patrimoni Cultural, ha visitat algunes de les intervencions realitzades en matèria patrimonial, com la restauració dels casilicis amb les imatges de Sant Bernat i “Les Germanetes” (les santes Maria i Gràcia) i la reubicació al seu lloc original, sobre els tallamars de l’antic pont. Es dóna la circumstància que els casilicis van ser traslladats, des del seu emplaçament original en el pont, quan en 1966 es va crear l’avinguda dels Sants Patrons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada