divendres, 14 de setembre del 2012

MADUIXA TEATRE DESPLEGA EN ELS CARRERS DE SUECA LA SEUA ÚLTIMA CREACIÓ, TAM TAM


El mític clown italià Paolo Nani presenta la seua elogiada i guardonada La carta


La 23a Mostra Internacional de MIM de Sueca, programada fins a diumenge , inicia la seua recta final amb un ventall escènic i gestual que comprén des de cercaviles amb pirotècnia, muntatges clàssics que porten més de 20 anys de gira com La carta, de Paolo Nani, fins propostes purament familiars, com a Mamà Natura, de la Monda Lironda, o Postal Exprés, de la Cia. Pere Hosta.
La quarta jornada del MIM presenta demà dissabte una intensa programació de teatre de carrer i de sala amb muntatges multidisciplinaris en què el gest, el mim i l’expressió corporal es convertixen en un joc escènic ple de possibilitats.
Aclamat per molts com el major showman còmic d’Europa, el guardonat clown italià Paolo Nani, reconegut amb Premi del Festival Internacional de Mim de Londres, Premi de l’Acadèmia Gestual de París i el Premi de la Comèdia Europea de Frankfurt, entre altres, serà el protagonista absolut d’aquest dissabte al Centre Municipal Bernat i Baldoví amb el seu espectacle La carta. Inspirada en l’obra Exercicis d’estil, de l’escriptor francés Raymond Queneau, La carta és una versió lliure d’aquesta obra.
Un exercici escènic en què Nani conta la mateixa història recreant-la de quinze formes completament distintes. Un manifest de la rialla en què trobem els trets més característics de l’estil d’aquest mestre del teatre gestual que combina el mim, la ironia del clown i la comèdia amb el joc i acrobàcia.

Del teatre de sala al teatre de carrer, la companyia suecana Maduixa Teatre desplegarà el seu art en la 23a edició del MIM amb la seua última creació, Tam Tam, espectacle en què sis personatges recorreran els carrers de Sueca establint una relació directa amb el públic. Un viatge a través del potencial humà en què els impulsos es transformen en percussió, els moviments en dansa i la veu en música. En versió nocturna i com a guinda final de la programació del dissabte, Tam Tam recorrerà novament el centre de la ciutat posant el passador d’or per a tots els públics en la penúltima de les jornades del festival.

Públic familiar i Off-MIM

La jornada del dissabte estarà marcada també pels espectacles infantils. Dirigida a bebés i xiquets fins a 5 anys és la proposta de La Monda Lironda titulada Mamà Natura. Un espectacle que proposa un viatge sensorial a través de la Naturalesa i Les estacions de l’any. Un muntatge ple de colors, volums, textures, sons i moviment que empra la manipulació d’objectes i el joc gestual.
Dirigit al públic familiar és també Postal Exprés, l’última aventura teatral de la companyia catalana Pere Hosta. Un espectacle de carrer que arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana per a presentar-nos a un entranyable carter la rutina laboral del qual s’allunya del motle convencional. Un personatge que es recrea en l’arquitectura i el mobiliari urbà per a fer arribar el correu als seus destinataris sempre amb un somriure.
La programació Off-MIM de demà acollirà, entre altres propostes, la presentació del llibre de poesia Joc de dos de Rosa Roig, en la que s’escenificaran diversos dels seus poemes. I a l’arribar la matinada continuarà la sessió contínua de mim amb Juja Teatre, John Scott, rhythm and blues i Insomia Company en les diferents cafeteries i pubs de Sueca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada