dimarts, 4 de setembre del 2012

LA SALA D’EXPOSICIONS ELS PORXETS DE SUECA ACULL DOS EXPOSICIONS DINS DE LA PROGRAMACIÓ DE FESTES 2012




Amb el títol, "Dues Generacions" la pintora suecana Rosa Serra exposa de l’1 al 9 de setembre a la sala Claros d´Els Porxets de Sueca.
"Dues Generacions" són dues exposicions conjuntes, una mostra l´obra de Julio Serra, pare de Rosa a la qual l´autora de la exposició ha titulat "Reconeiximent", l´altra amb el títol "Mirades" arreplega el treball més recent de la pintora suecana.

Per a Rosa, “Reconeiximent és una oportunitat, per manifestar-li al meu pare la meva gratitud, “perquè em va deixar moltes coses, entre elles l’amor pels llapis i els pinzells.
L´obra de Julio Serra està composta per olis sobre llenç. Es tracta d´una pintura realista i molt detallista, on llums i ombres adquireixen molta força. Són quadres costumbristes, de paisatges on destaca el seu saber fer quant tracta els bodegons.
Segons explica l’autora, en la seua obra també podem trobar la influència de son pare, “jo sent molt la influència de mon pare, però són dues maneres de fer totalment distintes quant a tècnica i  quant a la manera d'entendre la pintura, ell mira més cap a l'exterior jo més cap a l'interior.”

Mirades” és el títol de l´obra més recent de Rosa Serra. En l´exposició hi ha una primera part de mascares i ombres, que, segons explica Rosa, “és una espècie d'avançament a la Setmana del Mim”. “Per a mi hi ha mirades que es transformen en dibuixos, són mirades que ja no existeixen o millor dit segueixen existint transformades en pintures, en poemes”.
Per a Rosa Viure, pintar i escriure són una mateixa cosa però distinta. “La vida és com la música desapareix quan ha sigut interpretada, però la música queda en la vida de la partitura, tanmateix les pintures poden ser trossos de vides tancades dins d'un marc...”
Rosa Serra sent la música com una manera de comunicar emocions als que saben mirar i no sols vore. “Mirades és una sinceritat personal compartida, un crit de color que espere que ocupe la atenció dels vostres ulls i la reflexió dels vostres pensaments”.

Pinzellades”

Amb el títol “Pinzellades”, l’Espai “Moret‟ de Sueca presenta dins de la seua programació i coincidint amb les Festes Majors de Sueca l’exposició de Pepe Colecha.
L’obra de Colecha està formada per paisatges rurals i urbans realitzats amb Oleo sobre taula/llenç i tècnica mixta sobre taula/llenç i Gravats calcogràfics sobre planxa de coure de 30x40 , realitzats amb les tècniques d’aiguafort, aiguatinta i punta seca.

Pepe Colecha Beltrán, Sueca 1956. va realitzar 2 Anys d’estudis en l’Escola Municipal de Sueca “ESCULTOR BELTRÁN”, és llicenciat en Belles Arts en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València i hi ha participat en les quatre últimes exposicions col·lectives ”Espai Jove” de Sueca. (2005,2006,2007,2008)
Entre les seues exposicions cal destacar:
Exposició col·lectiva en la Galeria Salamanca de València, exposició col·lectiva en la Casa Museu de Blasco Ibañez en la platja de la Malva-rosa, col·lectiva en Ca Revolta, exposició “de´l’art a la diversitat”, exposició coletiva de gravat en la Galeria Punt i Ratlla (València), exposició Tirant lo Blanc, Junta Municipal de Ciutat Vella (València), exposició Tirant lo Blanc, Casa de la Cultura d’Alberic i Exposició “Tiempografrias‟, Patraix. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada