dilluns, 3 de setembre del 2012

LES ASSOCIACIONS DE VEÏNS ACUSEN A SANITAT D’OBVIAR ALS CONSELLS DE SALUT EN ELS RETALLS I DE LA FALTA D’ATENCIÓ ALS IMMIGRANTS


La Confederació d’Associacions de Veïns de la Comunitat Valenciana ( Cave-Cova) exigix a la Conselleria de Sanitat la convocatòria dels consells de salut per a abordar les diverses novetats que, en matèria sanitària, s’apliquen A les diverses comarques valencianes i, en especial, contra les retallades en medicines i contra la suspensió d’atenció als immigrants. A més, el col·lectiu veïnal vol conéixer la situació de l’impagament a les farmàcies.
El conseller veïnal de Salut en l’òrgan sanitari de participació de la Comunitat Valenciana, Antonio Pla, va explicar que “ja hem sol·licitat des de Cave-Cova, la confederació veïnal, la reunió dels 22 consells. Són els òrgans de participació on s’haurien d’haver explicat totes les mesures dutes a terme però no s’ha fet. La normativa arreplega l’existència d’eixos 22 consells però també inclou el de la Comunitat Valenciana on pot informar el conseller Rosado. Creiem que ja està bé de no tindre en compte als ciutadans i les persones”.
Pla va recordar que amb eixes mesures es produïx una ruptura del model de sistema sanitari espanyol i un risc per a la salut pública, sobretot des de l’entrada en vigor de la falta de cobertura per als immigrants. “El conseller ha fet un ball de declaracions sobre este assumpte que mereixen un aclariment amb promptitud”.
El dirigent veïnal va explicar que els consells es convoquen de forma autònoma però alguns no se celebren reunions des de fa dos mesos i d’altres fa quasi un any. “El de la Comunitat Valenciana, que pot convocar el conseller, fa quatre mesos que no es convoca. I això és molt de temps, segons la nostra opinió, davant de tal quantitat de decisions adoptades sense tindre coneixement els consellers”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada