dissabte, 8 d’octubre del 2011

La recepta del mes. L'All i Pebre, per Paco Grau

Paco Grau. Restaurant l'Illa de Cullera

L'All i Pebre, és un guisat típic valencià de la zona de l'Albufera de València. Segons conten era un plat que guisaven els pescadors del llac, en el qual, antany, hi havia gran quantitat d'este peix.
Originàriament es creu que este guisat es feia només amb anguiles, all, pebre roig, vitet, sal i aigua. A partir del descobriment del continent Americà per Cristóbal Colon,  va ser quan van descobrir la Creïlla i la van introduir a Espanya, és per tant quan es creu que, sobre el primer quart del segle XVI, s'adopta la creïlla en l'All i Pebre, cosa que donarà més consistència a este menjar en els mesos més freds de l'any, “digueu, mesos amb “R”, quan per tots és sabut que l'anguila és més Suculenta.
La localitat Valenciana de Catarroja, ostenta el títol de ser considerada “El Bressol de l'All i Pebre”, de fet celebra anualment en honor al seu patró, Sant Miquel, un concurs culinari de caràcter  internacional d'este guisat. Enguany concretament ha celebrat el,
41 Concurs Internacional d'All i Pebre ciutat de Catarroja.

ELABORACIÓ:
Per a preparar el tradicional All i Pebre, necessitem el següents ingredients per a 4 Persones:

1Kg d'anguiles, 1Kg de creïlles, 8 dents d'all, 3 cullerades de pebre roig dolç, 1 vitet coent, oli d'oliva i sal.

L'Anguila una vegada neta la tallem a trossos, pelem les creïlles i les tallem esclafint-les “Esgarraes”, i a l'all se li fa un tall o bé es xafa un poc “esclafat”.
Es col·loca la cassola al foc i s'afig un got d'oli, els alls xafats, i es van daurant a poc a poc, una vegada daurats afegirem el pebre roig dolç, es donen dos voltes i ofeguem amb aigua, una vegada alce el bull afegim l'anguila i les creïlles, una punta de sal i el vitet, deixem reduir a foc lent i rectifiquem de sal, s'ha de procurar traure una textura lligada a la salsa.

Bon profit i atenció amb el coent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada