dimecres, 19 de setembre del 2012

ELS REGATISTES DE CULLERA ES CLASSIFIQUEN TERCERS EN INTERSÈRIES EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE CATAMARANS


Els actuals subcampions d’Espanya no van poder optar al campionat en la classe HC16 a l’haver de competir en la classe intersèries

Totes les quinieles apostaven com a favorits al Campionat d’Espanya de Catamarans en la classe HC16, als regatistes del club nàutic de Cullera, Marc Jovani i Rocío Piris, però no van tindre opció al campionat en la seua classe i van haver de competir en la classe intersèries on van quedar tercers en la classificació general.
Els regatistes de Cullera van aconseguir guanyar en la seua classe aconseguint diverses primeres posicions al llarg dels tres dies de regata en aigües gallegues.
Segons expliquen els regatistes de Cullera, “vam tindre la mala sort de no arribar a 10 embarcacions en HobieCat 16 i vam haver de competir en la classe Intersèries. No vam poder obtindre el títol de Campions d’Espanya, però ens quedem amb la idea que, de totes maneres, som els campions en la nostra classe”
Juan Antonio Llabres, regatista de la Universitat Politècnica de València i segon classificat en la Classe HC16, explica que “en este cas no s’obté el títol de Campions d’Espanya pel fet que al no assistir un mínim de 10 embarcacions del mateix tipus de catamarà la RFEV no atorga el dit títol. La crisi existent i la distància a la seu de la regata ha minvat assistència d’esta categoria ja que les flotes principals estan en la Comunitat Valenciana i Catalunya. Açò no resta mèrit als guanyadors, Marc Jovani i Rocío Piris que van véncer els actuals campions de Copa i als anteriors campions d’Espanya 2011”.
Els regatistes de l’equip sandiakippas.com/Lcar-2001 del Club Nàutic de Cullera expliquen que “el camp de regates era molt inestable, hi havia molts factors a tindre en compte i va ser difícil prendre decisions, canvis de vent en el recorregut, rolades, marees i el poc vent feia que els resultats de la regata pogueren variar radicalment, però vam mantindre sempre bones posicions”.
Cal destacar que, a pesar d’haver guanyat quatre campionats d’Espanya, quatre copes d’Espanya i diversos campionats Autonòmics, els regatistes de Cullera competixen amb una embarcació de més de 13 anys d’antiguitat, amb un considerable desavantatge enfront dels seus rivals de la classe HC16 i no reben cap tipus de suport de l’ajuntament de Cullera per a poder assistir a regates o campionats.
MARC JOVANI I ROCÍO PIRIS
La competició va començar el divendres, dia 13, amb les primeres proves del Campionat d’Espanya de Catamarans.
Segons expliquen els regatistes de Cullera, “el divendres començàvem amb vent, en la primera cenyida anàvem els dos fent banda, però a partir de la primera boia el vent va baixar. A partir d’eixe moment vam tindre poc vent, rolades, diferències de vent considerables en les distintes zones del camp de ragates i baixada de marea. Finalment aconseguim fer tres primers i un tercer i ens col·locàvem primers en la classificació provisional de la nostra classe.
Juan Antonio Llabres, de la Universitat politècnica de València que optava al campionat en la classe HC 16 ha destacat que ha sigut una regata marcada pels vents fluixos i les difícils condicions de corrents per les marees amb què hem hagut de torejar els participants.
En la segona jornada de regates no ho van tindre tindre fàcil les quatre classes de catamarans. A excepció de la Classe A, que va completar un total de tres proves, la resta van completar dos proves. Totes les regates es van disputar amb unes condicions d’uns sis nucs de l’Oest, menys l’última, en la que la intensitat del vent va arribar a caure fins als quatre nucs.
Segons expliquen els regatistes de la Ribera, La jornada del dissabte va destacar per la falta de vent, rolades, i diferents vents en el camp de regates, aconseguim fer millors eixides i dos segons llocs.
No van haver-hi canvis respecte a la primera jornada en les generals d’Intersèries, Dragó i Classe A amb David de Diago liderant la primera, la tripulació formada per Nicolás Mallo i Víctor Lameiro la divisió Dragó i Abdón Ibáñez la Classe A. Tot al contrari que en Formula 18 on els tres primers llocs van canviar per complet amb els catalans Toni Rivas i Laia Tutzó com a nous líders. A dos punts els canaris Bernardo Benítez i José Cantero i a quatre Claus Denk i José Luis Marmolejo.
Tot apuntava que la jornada final no podria disputar-se per falta de vent. Passades les dos de la vesprada els més de cent barcos que s’han donat cita en Sanxenxo (Pontevedra) durant tot el cap de setmana eixien a l’aigua. Un dia més vent fluix però totes les classes van poder completar una prova.
La tercera jornada decidia els que serien els campions d’Espanya en les distintes classes. els catamarans lluitaven 
en un camp de regates situat enfront de la platja de Caneliñas amb uns cinc nucs de vent de direcció Sud-oest.
Per als regatistes de Cullera el diumenge va ser el dia de menys vent, “va ser el dia més difícil amb un camp de regates ple de pous on podies quedar-te parat. Havien corrents que feien difícil arribar a la primera boia”.
Les quatre divisions –Formula 18, Intersèries, Dragó i Classe A completaven diumenge passatuna única prova.

Molt ajustada estava la general de Formula 18, amb els tres primers classificats en quatre punts. No obstant això els catalans Toni Rivas i Laia Tutzó van saber amarrar el lideratge fent-se amb el títol de campions d’Espanya de la seua categoria.
En Classe A Abdón Ibáñez, del Real Club Nàutic de València, no va donar opció als seus rivals i va conservar la primera plaça.

Mateixa situació en Intersèries, on David de Diago va liderar guanyant amb un avantatge de set punts sobre el segon classificat.
En Dragó, Nicolás Mallo i Víctor Lameiro són els vencedors i nous campions d’Espanya en la seua classe.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada