dimarts, 25 de setembre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA ES POSICIONA EN CONTRA DE LA CONSTRUCCIÓ D’UNA CENTRAL TÈRMICA


El regidor socialista Faustino Andújar, assegura que els veïns d’Alzira, poden estar tranquils perquè la construcció d’una Central tèrmica requerix molts permisos i l’Ajuntament d’Alzira encara no n'ha tramitat cap.
Segons Andújar "a la nostra comarca ja vam tindre l’experiència d’un alcalde del PP que va voler muntar una central Tèrmica a Catadau i es va trobar amb el rebuig final de tots els partits polítics, organitzacions cíviques i sindicals de la comarca".
Andújar afirma que els socialistes d’Alzira rebutgen qualsevol projecte que puga ser presentat a l’Ajuntament d’Alzira, per l’impacte negatiu que suposaria la construcció d’una instal·lació que perjudica el medi ambient i la salut dels habitants de la zona.
El dirigent socialista considera que l’impacte ambiental en l’emissió de residus a l’atmosfera i els mateixos processos de combustió que es produïxen a les centrals tèrmiques tenen una incidència important sobre el medi ambient.
Segons Andújar en alguns llocs per a tractar de solucionar els danys que aquestes plantes provoquen en l’entorn natural, s’incorporen a les instal·lacions diversos elements i sistemes, però el problema de la contaminació és màxim en les centrals termoelèctriques convencionals, que usen com a combustible la fusta. A més, la combustió té com a conseqüència l’emissió de partícules i àcids que contaminen l’atmosfera.
El responsable socialista afirma que la proposta del seu partit per l’energia termosolar és per a recolzar a un dels pocs sectors en què Espanya és líder mundial. La tecnologia termosolar desenvolupada pels centres d’investigació i empreses estan presents en més del 60% de les centrals en construcció en molts països.
Andújar considera que no és moment de contaminar més el nostre entorn ni l'atmosfera, és el moment de l’energia neta i sense contaminació. “Per això des del partit socialista a Alzira ens oposarem a la suposada o futura instal·lació d’una central tèrmica en la nostra ciutat”.
L’edil socialista sol·licitarà informació en el ple que se celebrarà demà sobre quines gestions s’estan fent i amb quina empresa s’ha contactat perquè a Alzira s’instal·le una Central Tèrmica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada