dimecres, 22 d’agost de 2012

INCREMENT DESMESURAT DE LES TARIFES DE METROVALÈNCIA A PARTIR DE L'1 DE SETEMBRE


En 8 mesos el bitllet d'anar i tornar des de l'Alcúdia s'haurà incrementat un 17´8%

Compromís per l'Alcúdia demana que no s'aplique la pujada de l'IVA en el transport públic


L'Agència Valenciana de la Mobilitat dependent de la Generalitat Valenciana ha anunciat una pujada desmesurada de les tarifes del transport públic a partir de l'1 de setembre. Aquesta és la segona pujada que es produeix enguany, ja que l'1 de gener es van incrementar les tarifes de Metrovalencia per damunt del 5%, superior a l'augment de l'IPC. A més es va suprimir la targeta jove mensual que comptava amb una reducció d'un 25% sobre la tarifa normal.

El plenari de l'Ajuntament de l'Alcúdia va presentar al mes de desembre una moció, aprovada per unanimitat, en la qual es demanava a la Conselleria d'Infraestructures i a l'Agència Valenciana de la Mobilitat la congelació dels preus de transport públic per al 2012 i conseqüentment les tarifes de Metrovalencia. Igualment s'exigia el manteniment de la targeta jove mensual.
Ara, amb l'excusa de l'augment de l'IVA, l'Agencia Valenciana de la Mobilitat aprova un nou augment a partir de l'1 de setembre que s'acumularà al del passat 1 de gener. Aquest nou augment, en el cas de l'Alcúdia, suposarà respecte al preu de fa tant sols 8 mesos, un 7'7% per al bitllet senzill, el 17'8% per al d'anada i tornada, el 10'3% per al bo de 10 viatges, el 14'6% per a la targeta mensual, el 10'2% per a l'anual i el 52'8% per als joves.

A més el canvi arbitrari d'Aeroport de zona B a zona D, suposarà per als veïns i veïnes de l'Alcúdia un increment del bitllet senzill d'un 50% i del bitllet d'anada i tornada d'un 64'4%.

Segons denúncia Compromís per l'Alcúdia, a través del seu regidor Paco Sanz, aquests augments aniran acompanyats d'una reducció de la qualitat, ja que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, en la renovació de la Carta de Serveis de Metrovalència, rebaixa el compromís de puntualitat del 94% al 90%, el de neteja de trens i estacions del 100% al 95% i el d'atenció a reclamacions del 100% al 90%. O siga augment de tarifes i baixada de la qualitat.
Segons Paco Sanz, aquest són uns augments abusius que suposen un perjudici per a l’interès col·lectiu dels valencians i valencianes, sobre tot dels sectors més empobrits per la crisi econòmica. En l'actual context és inacceptable la pujada de preus del transport públic, ja que aquest marca la diferència entre l'accessibilitat i la no accessibilitat a la mobilitat dels sectors més desfavorits de la nostra societat: desocupats, joves, famílies de rendes baixes, pensionistes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada