dijous, 5 d’abril del 2012

L´AJUNTAMENT D´ALMUSSAFES APROVA UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE L´AGRICULTURA VALENCIANA.

La proposta aposta pel mòdul zero, l'exempció de l'IBI rústica i els crèdits bonificats.


Davant de la situació límit que patixen els professionals del medi rural, els tres grups municipals de l'Ajuntament d'Almussafes van aprovar, durant la sessió plenària celebrada dimarts passat, una moció en defensa de l'agricultura en què s'insta a les administracions estatals i autonòmiques a afavorir la posada en funcionament de diferents instruments que contribuïsquen al manteniment i millora de l'esmentada activitat, una de les pedres angulars sobre les quals se sustenta l'economia.
El sector agropecuari valencià va patir durant els mesos de desembre del 2010 i gener del 2011 unes gelades que van tindre conseqüències dramàtiques per a les seues rendes. També, el passat mes de febrer el fred va assotar de nou a la major part del territori valencià i va tindre efectes igualment devastadors sobre l'agricultura. Aquestes últimes gelades, es traduiran amb tota seguretat en pèrdues milionàries per als agricultors i ramaders. Cítrics i hortalisses, principalment, però també fruiters d'estiu i ametlers figuren entre les produccions més afectades per aquestes últimes gelades, les quals també han passat una onerosa factura al sector ramader.
No obstant això, aquests desafortunats episodis climàtics no són l'única situació adversa a què estan fent front els nostres agricultors i ramaders. És una realitat viscuda diàriament en tots els pobles que els preus dels productes agraris no cobrixen els costos de producció en la immensa majoria de camps abandonats, atés que la Comunitat Valenciana va tindre l'any passat el dubtós honor de convertir-se en la regió espanyola amb més superfície agrària abandonada: un total de 13.140 hectàrees, la qual cosa dóna un balanç en aquests moments de més de 130.000 hectàrees sense cultivar.
Acords adoptats
Per això, en la proposta se sol·licita al Consell de la Generalitat Valenciana que liquide urgentment els deutes pendents corresponents a les ajudes concedides als agricultors durant els anys 2010 i 2011 i al Govern d'Espanya que modifique la Llei d'Assegurances Agràries Combinats, perquè incorpore una assegurança d'ingressos d'explotació que cobrisca les pèrdues no controlables per l'agricultor.

Així mateix, BLOC-Compromís, PP i PSOE sol·liciten a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació que realitze els informes pertinents sobre els danys i pèrdues patides pels agricultors amb motiu de l'afonament de preus de les produccions agrícoles o per efectes de les condicions climàtiques adverses perquè servisca de justificació per a l'aplicació, per part del Ministeri d'Hisenda, del mòdul zero en la declaració del IRPF a tots aquells agricultors i ramaders que han patit l'afonament dels seus preus o els efectes de les condicions adverses derivades del clima durant l'any 2011.

La proposta també incidix en la necessitat d'aplicar l'exempció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) rústic per a tots aquells termes municipals de la Comunitat Valenciana on s'hagen registrat gelades d'importància en els anys 2011 i 2012 i la condonació del pagament de deu quotes de la Seguretat Social dels treballadors autònoms del sector agrari.

I per últim la sol·licitud a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació perquè ajude a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, dotant pressupostàriament els Plans de Millora i la posada en marxa, per part de l'Institut de Crèdit Oficial, de crèdits bonificats al 100% per a tots els agricultors i ramaders que s'hagen vist afectats per esta conjuntura adversa, completen els acords adoptats en clara defensa de l'agricultura valenciana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada