dimarts, 21 d’agost del 2012

EL PALMAR ACULL UNA NOVA EDICIÓ DE ‘L’ALBUFERA DE CINE’



Per a continuar contribuint a la divulgació i la conservació del patrimoni natural i cultural de L’Albufera i donar a conéixer la realitat d’àmbits semblants, la Fundació Assut i el Parc Natural de l’Albufera organitzen els pròxims dies 23, 24 i 25 d’agost la segona edició de "L’Albufera de cine".
Si l’any passat es tractava de mostrar bona part de l’aportació del cine a la reflexió sobre aquest aiguamoll valencià, el certamen consistix aquesta vegada en una breu selecció de pel·lícules centrades en altres aiguamolls i espais agrícoles associats; llocs que evidencien certs paral·lelismes amb L’Albufera.


Cine a l’aire lliure i gratuït

Les projeccions tornen a ser en El Palmar, a l’aire lliure, a la nit, gratuïtes i en versió original subtitulada. Però, en aquesta ocasió, es compta amb un nou espai: la Trilladora del Tocaio, una antiga construcció d’usos agrícoles relacionats amb el cultiu de l’arròs els propietaris del qual, amb l’assessorament de la Fundació Assut, volen recuperar per a destinar-la a activitats de dinamització local i de conservació i promoció dels valors patrimonials de L’Albufera.
El dijous, dia 23, es projectarà Arròs amarg (Giuseppe de Santis, 1949), un transgressor drama, obra fonamental del neorealisme italià, amb el que Silvana Mangano va erotitzar a tota una generació. El divendres, el curtmetratge Un conte xinés (Antonio Llorens, 2003) donarà pas a la comèdia francesa La fortuna de viure (Jean Becker, 1998), un cant a la llibertat i l’amistat situat en una aldea a la vora d’un pantà. Finalment, el dissabte, dia 25, es veurà Mort en els pantans (Nicholas Ray, 1958), producció nord-americana considerada com la primera pel·lícula plenament ecologista de la història del cine, rodada en els Everglades de Luisiana i Florida.

Un festival amfibi

Segons els organitzadors, aquest segon cicle de cine d’aiguamolls vol assentar les bases d’un incipient “festival amfibi”, un certamen de caràcter internacional dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors naturals i culturals de les zones humides a través del cine i el vídeo, la música, la fotografia i altres mitjans i disciplines. L’objectiu últim és generar consciència i sensibilització social sobre la importància que tenen els aiguamolls en el món.

Agenda

L’ALBUFERA DE CINE
2on cicle de cinema d’aiguamolls. Cicle de projeccions a l’aire lliure en la Trilladora del Tocaio (El Palmar). Entrada lliure. Reserva d’entrepà i beguda (6 euros): info@fundacioassut.org. Projeccions a partir de les 21,30 hores.

Dijous 23
Arròs amarg (Giuseppe de Santis, 1949), 105 min.

Divendres 24
Un conte xinés (Antonio Llorens, 2003), 13 min.
La fortuna de viure (Jean Becker, 1998), 110 min.

Dissabte 25
Mort en els pantans (Nicholas Ray, 1958), 90 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada