dimarts, 21 d’agost de 2012

MONTALVÁ: “NINGÚ HA PROHIBIT SOPAR EN LA MUNTANYETA”


Valorarem la incidència d’esta mesura sobre este espai així com l’opinió de la gent”.


Enrique Montalvá
Des que l’Ajuntament d’Alzira va promoure la declaració de la Muntanyeta de Sant Salvador com a Zona d’Especial Protecció per la seua rellevància paisatgística, mediambiental i patrimonial, molta ha sigut la polèmica que s’ha generat entorn d’este tema. Per tal de tractar d’explicar detalladament els motius pels quals es va prendre esta decisió, el regidor delegat de l’Àrea d’Urbanisme, Sostenibilitat i Agricultura, Enrique Montalvá, ha realitzada este matí una roda de premsa.
En una  trobada amb els mitjans de comunicació, Montalvá ha començat justificant el mateix “a causa de la confusió que hi ha hagut amb este tema, entre altres coses per la desinformació intencionada abocada pels grups de l’oposició municipal”.
L’edil ha demanat disculpes públicament i ha indicat que des d’abans de ser ell regidor, ja  es produïa una acumulació incontrolada de residus en este espai, a causa de “les accions incíviques de determinada gent que acudix a este recinte en les nits d’estiu”.
Precisament per a regular este tipus d’accions que estan contribuint al deteriorament del paratge l’Ajuntament ha declarat la Muntanyeta Zona d’Especial Protecció la qual cosa permet al Consistori adoptar mesures que eviten situacions d’insalubritat, contaminació acústica o mediambiental.
Als efectes contaminants que causen els abocaments, se suma el risc que puga produir-se algun incendi. Amb esta declaració, i de manera excepcional, queda prohibit menjar i beure en tot el recinte en horari de 22:00 a 08:00 hores, així com realitzar activitats que generen contaminació acústica, a excepció de l’establiment de restauració autoritzat en la zona.

La mesura és provisional. Valorarem la incidència d’esta mesura sobre este espai així com l’opinió de la gent. En cap moment s’ha prohibit a ningú sopar allí, només s’ha estipulat un horari per a evitar un altre tipus de conductes. Si es detecta que este horari és massa reduït s’estudiarà ampliar-ho, però el que no continuarem consentint és que es continue deteriorant la Muntanyeta”, ha sentenciat Montalvá.

Respecte a l’eficàcia d’esta norma, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, ha manifestat que “de moment ja s’ha aconseguit que es reduïsquen els abocaments considerablement”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada