divendres, 1 de juny del 2012

MÉS ALGEMESÍ DEMANA UNA AUDITORIA PER REVISAR ELS COMPTES DE LA GESTIÓ DE L'ORA.


MÉS ALGEMESÍ sospita que l’escassa informació existent sobre la gestió de l'ORA pot afavorir i encobrir determinades irregularitats comptables que perjudiquen  l’Ajuntament.

Segons el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, s'ha produït una manca de control sobre l'empresa de l'ORA. Resulta inconcebible que no es troben els informes de les liquidacions anteriors a 2011. No és creïble que el informes de 2007 a 2010 no es troben o no s'haguen presentat. Igualment resulta poc creïble, per no dir gens, l'informe de 2011 que en última instància es redueix a dues xifres bastant arbitràries: la d'ingressos i la de despeses, xifres que no es troben detallades i justificades.
És per això que, per aclarir dubtes i sospites, hem demanat una auditoria comptable sobre la liquidació del cànon de l'ORA per al període 2007-2011. I l'hem demanada, principalment, perquè al nostre parer existeix un excés injustificat en els costos de gestió. D'acord amb la documentació annexa al nou plec de condicions, els costos actuals de personal (4 persones) ascendeixen, amb Seguritat Social inclosa, a uns 85.000€. L'empresa declara que els costos de 2011 han estat de 167.191,10€. Queden doncs per justificar uns 82.000€ en concepte d'altres costos, quantitat que, al nostre parer resulta injustificada, i més quan en el nou plec es demanen sols 10.000€ més pel manteniment també de la segona planta del pàrquing.
Però si açò resulta increïble, molt més ho és que el mateix equip de govern no hi haja demanat una auditoria o una investigació, i pel que nosaltres hem pogut saber, no ho ha fet.
Segons explica Bermúdez, altrament ens trobem davant una quantitat que podria ser arbitrària. No oblidem tampoc que al declarar l'empresa més de 25.000€ de pèrdues l'Ajuntament deixa d'ingressar una quantitat significativa de diners. Tal i com estipulava el ple de condicions de 1998 (article 14é), l’Ajuntament hauria de cobrar un cànon variable del 50% sobre la recaptació neta excedentària..
Per tot això MES ALGEMESÍ ha demanat una auditoria sobre la comptabilitat del servei de gestió de l'ORA, com també uns informes tècnics municipals sobre aquests procediments i comptes. Depenent del que es desprenga de l'auditoria exigirem responsabilitat polítiques i d'altres tipus si els interessos d'Algemesí han estat perjudicats o no han estat satisfactòriament protegits. El que sí que volem deixar ben clar és que, a tenor de l'informe presentat per l'actual empresa concessionària que declara 25.000€ de pèrdues, no seria lògic que aquesta es presentés a un concurs que, sobre el paper, abocaria tant a l'Ajuntament com a la pròpia empresa a pèrdues majors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada