dimarts, 22 de maig del 2012

ES PRESENTA EL LLIBRE ENRIC SOLBES, EN HOMENATGE, A LA CASA DE LA CULTURA D'ALZIRA


El pròxim dijous 24 de maig, a les 19 h.

La UGT-PV retrà homenatge a Enric Solbes(1960-2009), el pròxim dijous 24 de maig, a les 19 h, a la Casa de la Cultura d’Alzira amb la presentació d’un llibre sobre la seua obra. En aquest homenatge col•laboren la UGT Comarcal de La Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés, l’Ajuntament d’Alzira i l’editorial Bromera.
Aquesta celebració continua una sèrie d’homenatges, que el Consell de Cultura de la UGT-PV amb la Comissió Executiva de la UGT-PV duen a terme des de fa dotze anys.
Quan es va decidir retre homenatge a Enric Solbes no es volia fer un reconeixement pòstum, sinó un homenatge a un membre del Consell de Cultura, amb la intenció, de destacar la figura de l’home, del ciutadà, del gran artista, del treballador de la il•lustració que fou.
A més, la UGT-PV vol fomentar també el coneixement de la cultura valenciana, ja que les il·lustracions d’Enric Solbes, precisament amb l’editorial Bromera, recolzen molts llibres de textos infantils per així abraçar un ampli ventall de públic. Per tant, el que volem mostrar, el sindicat, l’editorial i totes les persones que col•laborem amb aquest projecte, és com d’important ha estat la figura d’Enric en la societat valenciana.
Al llibre es destaca la figura d’Enric des del vessant del treballador del disseny, en la línia dels llibres editats per la UGT-PV en altres homenatges, sobretot perquè no hem d’oblidar que la majoria els havia il•lustrat ell.
Aquest llibre, per tant, compta amb una sèrie d’articles que faran referència a les diferents facetes de Solbes. Romà de la Calle, president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València; Manolo Boix, pintor, escultor i gravador; Rosa Solbes, periodista; Josep Franco Martínez, escriptor; Jesús Huguet, escriptor, historiador, lingüista i editor; Joan Carles Girbés, editor; Josep Gregori Sanjuán, escriptor i editor; Carles Alberola, actor, autor i director; Josep Antoni Fluixà, escriptor i director de la Fundació Bromera.

En aquest projecte tenim la sort de comptar amb l’Ajuntament d’Alzira, ciutat que ha estat molt vinculada amb l’Enric, on residia i on encara viuen la seua dona i el seu fill. Però el vincle no sols és personal, sabem que amb l’ajuntament Enric va col•laborar altres vegades i principalment en els Premis Ciutat d’Alzira, on treballava estretament amb la Fundació Bromera.
Per descomptat la idea inicial era homenatjar a Enric, un exemple magnífic de conjunció d’home bo i d’artista excel•lent. Així com ressaltar la figura de l'home, del ciutadà, d'un gran artista, del treballador de l'art i de la il•lustració. Però com ja hem dit, primordialment el que volem és fomentar també el coneixement per la il•lustració en la cultura valenciana.
Enric Solbes ens ha deixat un legat meravellós a les nostres mans, i ara sols ens queda veure de quina manera l’hem de divulgar.


PROGRAMA:
Alzira 24 de maig, 19,00 hores

Presentació de Pepe Esteve, Secretari General de la UGT Comarcal La Ribera Alta,La Costera i La Canal de Navarrés.
Benvinguda i obertura de Carlos Correal, Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira
Projecció de l’audiovisual

Intervencions:
Pepa Llorca, Secretària de Política Social i Lingüística de la Comissió Executiva de UGT-PV
Josep Antoni Fluixà, escriptor i director de la Fundació Bromera.
Romà de la Calle, president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de Valencia.

Clausura:
Conrado Hernández, Secretari General de la UGT-PV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada