dimecres, 2 de maig del 2012

EL PSPV-PSOE DE SUECA CELEBRA L’1 DE MAIG



Dimarts passat 1 de Maig, el Pspv-Psoe de Sueca, va celebrar un esmorzar a l’Ateneu, per a commemorar el dia de tots els treballadors.
El Pspv-Psoe de Sueca, des de fa anys que commemora aquesta assenyalada data, reivindicant els drets de tots els treballadors, que retrocediran molts anys amb la reforma laboral imposada pel Govern d’Espanya.
A l’acte van assistir un centenar de persones, entre els quals es trobaven, els regidors del Pspv-Psoe de Sueca, Dimas Vázquez, Manoli Egea i Enrique Vidal, així com militants històrics com l’ExDiputat a les Corts Generals, José Luis Adsuar.
El dia del treballador, se celebra des de 1890 en memòria dels Màrtirs de Chicago, que van ser fraudulentament jutjats i penjats per a descoratjar el creixent moviment de masses que reivindicava la jornada laboral de 8 hores, quan en aquells temps, incloent-hi als xiquets, es feien fins a 16 hores diàries i sense dies de descans. D’aquesta manera les factories nord-americanes pastaven grans fortunes amb mà d’obra barata.
Anys després de ser penjats, un jutge va demostrar que el seu judici va ser una farsa, ja que l’objectiu era eliminar als lideres del moviment laboral. Es va demostrar que els testimonis del judici van ser comprats, que el procurador havia triat el jurat al seu capritx, i que eixes persones havien sigut penjades per “lluitar per un sistema social on ningú puga pastar fortunes mentres altres viuen en la misèria”.
La 2a Internacional Socialista celebrada en Paris, i on estava Pablo Iglesias, va aprovar que l’1 de Maig se celebraria com el dia dels treballadors en memòria dels Màrtirs de Chicago.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada