divendres, 25 de maig del 2012

COMPROMÍS PER L´ALCUDIA DENUNCIA LES MESURES ADOPTADES PEL GOVERN CENTRAL I LA PRIVATITZACIÓ SANITÀRIA DE LA GENERALITAT


Compromís per l´Alcudia exigeix la retirada de la proposta anunciada pel Consell el passat 27 d'abril de privatització de la gestió sanitària i ha demanat a l'Ajuntament que manifeste el seu recolzament a la defensa d'una sanitat pública, universal, gratuïta, equitativa i de qualitat.

El passat 24 d'abril es va publicar el Reial Decret-Llei 16/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut (SNS). Les mesures de contenció de la despesa establertes al reial decret qüestionen la universalitat, equitat i accessibilitat del Sistema Nacional de Salut. 
Paco Sanz, regidor de Compromís ha denunciat que les mesures que recull, lluny de garantir la sostenibilitat o millorar la qualitat, tendiran a reduir els drets de la ciutadania, a incrementar els percentatges de copagament o repagament o a instaurar-ne de nous. Tampoc es  produirà, ni en el millor dels casos, el suposat estalvi de 7.000 milions d'euros que el Ministeri de Sanitat i el Govern han anunciat.
Segons explica el regidor de Compromís, la recuperació de la condició d’assegurat per accedir a l’atenció sanitària i la introducció de noves mesures de repagament de diverses prestacions, acaben amb la concepció de la salut com un dret individual i col·lectiu, garantit pels poders públics i per un sistema sanitari de caire eminentment social finançat pels pressupostos de l’estat.
Per altra part el passat 27 d'abril el Govern de la Generalitat valenciana va fer públic l'acord de privatitzar la gestió dels dihuit departaments de salut, que encara gestiona.
Segons ha explica Paco Sanz, aquesta mesura en cap cas garanteix la sostenibilitat del sistema sanitari, només obeeix a l’interès de convertir la salut en una mercaderia i és una prova evident de l’absolut fracàs dels que gestionen la sanitat pública de les valencianes i valencians.

Paco Sanz, regidor de Compromís considera que després de l’experiència en gestió privada de la sanitat en els departaments de salut d’Alzira, Dénia, Manises, Torrevella i Crevillent, que suposen més del 20% del nostre sistema sanitari, no hi ha cap indici fefaent que demostre que aquest model de gestió proporcione una assistència sanitària de millor qualitat que la que ofereix la sanitat pública. A més, aquest model, impulsat pel Consell, no s’ha traduït en un estalvi significatiu o ha revertit positivament en el pressupost de la Conselleria de Sanitat.

Segons el regidor de Compromís, la pretensió del Consell d'adjudicar a empreses privades la gestió de la sanitat pública durant una dècada implica hipotecar la qualitat dels serveis valencians de salut ja que els beneficis dels gestors particulars vindran a canvi d'una reducció de les prestacions sanitàries.

Compromís per l'Alcúdia exigeix al Govern de l'Estat la retirada del decret llei i l’acabament de les polítiques de desmantellament del sistema sanitari públic, garantint el seu adequat fiançament amb els pressupostos de l’estat i una fiscalitat justa, progressiva i progressista, homologable a la resta de països del nostre entorn.

Igualment exigeix el manteniment públic de la gestió sanitària del nostre territori i per tant la retirada de la proposta anunciada pel Consell el passat 27 d'abril de privatització de la gestió sanitària i que qualsevol canvi que implique la privatització de la gestió sanitària de les infraestructures sanitàries, siga sotmès a una consultar popular en l'àmbit del nostre territori, mitjançat sufragi universal, lliure, igual, directe i secret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada