divendres, 25 de maig del 2012

EL GRUP BROMERA ES REORGANITZA


La situació econòmica general i la delicada situació del sector editorial obliga a emprendre mesures estratègiques d’ajustament

El Grup Bromera, format per Edicions Bromera, Algar i Animallibres, ha encetat un conjunt de canvis interns per acarar els nous reptes del sector editorial i de la crisi econòmica, a partir dels mateixos valors que han presidit la seua actuació durant els seus 26 anys de trajectòria. Així, manté un compromís ferm per la cultura, la llengua, l’educació i la literatura, però redimensionant el seu equip humà per adaptar-se a la complicada situació del context econòmic, que afecta de manera notable a l’àmbit cultural.
Fruït d’aquesta reestructuració, Joan Llinares, fins fa poc Director Gerent de Bromera, deixa el seu càrrec per emprendre projectes personals, després d’haver desenvolupat importants responsabilitats en institucions públiques i en la gestió del grup editorial. A partir d’ara, Josep Gregori, fundador de Bromera, reprén la direcció del grup, com a gerent i com a responsable de publicacions, per afrontar personalment el repte d’aquesta nova etapa.
Per poder fer sostenible el projecte editorial de Bromera des del punt de vista econòmic, l’empresa inicia també un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERO) que afectarà durant un any a una part de les empreses del grup.
Com és sabut, la venda de llibres a través de llibreries, com també les restriccions de les diverses administracions en l’adquisició de fons bibliogràfics, han provocat en els darrers anys una davallada important en la venda d’exemplars a Espanya que s’ha aguditzat durant els darrers mesos.
Altres causes que han condicionat la reorganització han estat la disminució generalitzada de la prescripció escolar de llibres de lectura, els efectes de la fallida de l’Arc de Berà i Moll (distribuïdores de Bromera a Catalunya i a les Illes respectivament), la dràstica reducció de les ajudes públiques a la producció editorial, etc.
L’editorial encara el futur més pròxim com un dels reptes més importants de la seua trajectòria. D’aquesta manera, el grup Bromera emprendrà també un seguit de mesures estructurals, estratègiques, de publicacions, etc. per ajustar-se a les noves exigències del mercat i recuperar l’empenta que l’ha caracteritzat en el seu treball de defensa de la nostra llengua, de la lectura i de la cultura en general.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada