divendres, 11 de maig del 2012

ALZIRA CELEBRA EL DIA INTERNCIONAL DEL MUSEU


Divendres que ve, 18 de maig, se celebra el Dia Internacional del Museu. Una proposta del Consell Internacional de Museus, ICOM, que des de 1977 té l’objectiu d’estretir llaços entre el públic general i els museus.
Enguany la celebració gira entorn del lema “Museus en un món canviant. Nous reptes, noves inspiracions”. Amb aquest lema es pretén conscienciar la societat de l’avanç de les noves tecnologies en el sistema de comunicació i el que això suposa.
Des de l’Ajuntament d’Alzira i el MUMA, s’han previst diferents activitats culturals per a celebrar aquesta efemèride. El divendres, 18 de maig, de 9 a 13 i de 17 a 20 hores, es podran visitar diferents exposicions.

A la Sala de l’Apostolat i Sala Enrique Núñez:
-Exposició de l’última peça restaurada al MUMA “Crist crucificat” s. XVIII, de l’antic convent de franciscans de Santa Bárbara, per Mònica Ibáñez; i en procés d’intervenció de l’escultura en escaiola de Santa Gràcia, S. XX, model per a esculpir la imatge del Casalici, restaurada per Elisa García, Reme Pérez, Verónica Israel i Estefanía Vidal.
-Exposició de peces destacades del fons: quadro del “Màrtir de Sant Bernat” s. XIX; “Marqueteria dels Sants Patrons” s. XVIII; retaule ceràmic “La Mare de Déu de la Murta”, s. XVIII.

A la Sala Temporal I:
-Exposició del quadro de Ripollés la “UD Alzira”.
-Exposició homenatge a Vicente Sanz Castellans: “Marina d’Eivissa”. 1959, “Sobre la Gropa”, 1974, i “Montanejos”. 1991. Del 18 de maig al 14 de juny. Amb la col·laboració de l’Associació Cultural Falla Plaça Major.
-Celebració de l’Any de Marià Benlliure; Exposició d’escultura en bronze de Sant Antoni de Pàdua, col·lecció particular. Col·labora Associació Gaspar Díes.

Divulgació del tríptic: “Evolució d’Alzira i el seu entorn”. L’actual paisatge d’Alzira és el resultat d’un llarg procés de canvis que, a partir del primitiu nucli de població insular, ha alterat l’espai físic que la rodeja.

A més de les exposicions, el mateix divendres, 18 de maig, a les 19 hores, al pati central del MUMA, tindrà lloc l’actuació del quintet de metalls de l’Aula de Música de Cambra de la Societat Musical d'Alzira. Els components són Arnau Espanya, Bernat Colomer, Andreu Morell, Miguel Gomis i Pedro Brutes. El seu professor és David González. L’entrada serà lliure, si bé, l’aforament és limitat.

També, durant aquest mes es poden visitar altres exposicions en el MUMA:
-Recuperació de la Via Augusta a la Comunitat Valenciana”. Organitzada per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, a la Sala Temporal II.
-Del 4 al 14 de maig, “Visió científica de les drogues”. Organitzada per la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alzira amb la col·laboració de la Fundació per a l’Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències- FEPAD i la Conselleria de Sanitat. Sala Temporal I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada