divendres, 11 de maig del 2012

ALZIRA CELEBRA LA FESTIVITAT DELS PATRONS DE L’AGRICULTURA


L’Ajuntament d’Alzira celebra, el dissabte 12 de maig, els actes per a commemorar la Festivitat dels Patrons Valencians de l’Agricultura, Sant Abdó i Sant Senent. Un acte que s’organitza des de la regidoria d’Agricultura amb la col·laboració de la Cooperativa Alzicoop i la Junta Local de Reg d’Alzira.

Els actes comencen a les 19:30 hores a l’església de Santa Catalina. Allí, en l’Altar de Sant Bernat, es troben les imatges dels patrons valencians. Posteriorment, la comitiva es desplaçarà fins al carrer Notari Bonet, on s’inaugurarà el retaule ceràmic en honor a Sant Isidre Llaurador que, després de la seua restauració, torna al seu lloc original.
A continuació, en el MUMA, es retrà homenatge a dos agricultors pel seu treball en pro de l’agricultura. Els homenatjats d’enguany són Miguel Frasquet i José Pau.

Retaule de Sant Isidre Llaurador

El passat any, les regidories d’Agricultura i de Patrimoni Històric Artístic, amb la col·laboració de l’Associació Gaspar Dies, van realitzar una còpia del retaule ceràmic trobat en 1979 pel grup de Missió Rescat 726, dirigit pel professor Norbert Blasco.

El panell es trobava ocult des de la Guerra Civil davall una capa de lluït en la mitgera de les fatxades, números 18 i 20, del carrer Notari Bonet. Va ser desmuntat i entregat a l’Ajuntament, sense que se sabera res més d’ell.
L’Associació Gaspar Dies va proposar al regidor de Patrimoni reproduir-ho per a col·locar-ho novament en el seu lloc.
El Museu Municipal d’Alzira, a partir d’una foto, va encarregar a la ceramista local Mª Victòria Martín Gómez de l’Heras, fer una rèplica policromada amb 16 peces de 20x20 cm. seguint la tècnica artística de l’original del segle XVIII, però amb algunes diferències per a advertir que es tracta d’una reproducció actual.

Una vegada finalitzat, s'exposarà all MUMA amb motiu dels actes commemoratius de la festivitat de Sant Isidre Llaurador, i del Dia Internacional del Museu, organitzats per les regidories d’Agricultura i de Patrimoni, respectivament.
La peça va tindre un lloc d’honor en la mostra fotogràfica que, comptant amb la col·laboració d’entitats i particulars, es va reunir. I va presidir, d’esta manera, l’exposició "Memòria gràfica de l'agricultura del segle XX a Alzira".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada