dilluns, 30 d’abril del 2012

PRESENTACIÓ DEL DICCIONARI DE PEL·LÍCULES. EL CINE DE TERROR DINS DE l’I FESTIVAL DE CURTMETRATGES K-LIDOSCOPI 2012.


Divendres passat va tindre lloc la presentació del diccionari de pel·lícules, El Cine de Terror, dins de l’I festival de curtmetratges k-lidoscopi Cullera 2012. La presentació del llibre va tindre lloc al bar Caçadors de Cullera que aquesta setmana s’ha convertit en sala de projeccions de la secció panorama d’el primer Festival de Curtmetratges de Cullera.
En el Diccionari de pel·lícules del cine de terror del critic cinematogràfic, Joaquin Vallet, s’encarrega de ressenyar més de 1800 pel·lícules des dels albors del gènere fins a les últimes estrenes comercials.
L’editorial TB&editors ha tret a la venda a finals d’aquest mes d’abril aqusta ambiciosa obra escrita pel crític de cine Joaquín Vallet, el seu segon llibre després de Joseph Losey, editat per Càtedra en 2010.
L’obrade Joaquin Vallet fa un repàs intens i rigorós que es fa eco de tots els subgèneres (de l’horror clàssic al gòtic passant pel slasher, el gore i la resta de vessants), com també dels moviments més importants (des de l’expressionisme a les últimes tendències europees i orientals) que el convertixen en una peça imprescindible, tant per a l’estudiós com per al simple aficionat i en una obra única dins de tot allò que s’ha publicat al nostre país sobre el gènere.
Per a Joaquin Vallet, el cine de Terror és un dels gèneres cinematogràfics per excel·lència, posseïdor de múltiples tendències i al qual el gran públic sempre ha demostrat una fervent devoció, el terror ha marcat les seues pròpies regles i consignes dins de la Història del Cine, revelant-se com un dels camps cinematogràfics més sòlids i apassionants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada