dissabte, 21 d’abril del 2012

LA LLACUNA DEL SAMARUC D’ALGEMESÍ OBRI LES PORTES AL PÚBLIC



La reserva natural ubicada a la partida del Barranc d’Algemesí es podrà visitar novament dins d’un cicle de visites guiades organitzades per l’Ajuntament a fi de donar a conéixer els valors mediambientals de la Llacuna i el patrimoni natural d’Algemesí.
Les visites es realitzaran un dissabte al mes i inicialment s’han establit les dates següents: el dissabte 21 d’abril , el dissabte 12 de maig, el dissabte 2 de juny, i el dissabte 7 de juliol en horari de 9 a 13 hores.
La intenció és acostar la reserva natural a la població d’Algemesí i fer extensives aquestes visites a la comarca de la Ribera.
A fi d’oferir tota la informació i detalls, la visita estarà guiada per un conservador especialista en la Llacuna del Samaruc.
Els interessats a participar en aquest recorregut natural poden sol·licitar més informació i dur a terme la inscripció al Museu de la Festa, on es troba ubicada l’Aula de Natura, cridant al teléfon 96.201.86.30 o bé remetent un correu electrònic a museu@algemesi.net per a concertar cita prèvia a la visita.
La Llacuna del Samaruc té una extensió de 11.000 metres quadrats on es conserven nombroses espècies en perill d’extinció com el samaruc, el fartet o el punxoset.
Tretze anys després de la seua inauguració s’ha aconseguit una estabilitat natural de l’ecosistema, on la flora reintroduïda s’ha desenvolupat amb èxit i s’ha estés de forma natural tota la reserva. A més, s’han realitzat diversos estudis sobre l’adaptació d’espècies vegetals introduïdes i l’observació en estat natural d’espècies com el nenúfar blanc i el trévol de quatre fulls. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada