dilluns, 30 d’abril del 2012

DOS VALENCIANS PREMIATS EN EL MARC GRANELL D´ALMUSSAFES


Els seus poemaris han sigut seleccionats entre un total de 183 obres inèdites

Durant la vetlada de divendres passat, la cafeteria del Centre Cultural va acollir l'acte d'entrega dels premis de la setzena edició del Certamen de Poesia “Marc Granell” Vila d'Almussafes. El valencià Anaven Llop es va alçar amb el guardó a la millor col·lecció poètica en valencià i el poemari de José Morán va obtindre el premi en la modalitat de castellà. Conclosa l'entrega dels guardons, acte amb què l'ajuntament va clausurar la Setmana del Llibre 2012, els assistents van gaudir de l'espectacle de la companyia Artics Produccions “Poegrafies de Veu i Cabàs”

A partir de les deu i mitja de la nit de divendres passat dia 27, Almussafes va celebrar la gala oficial d'entrega dels premis del Certamen de Poesia "Marc Granell", concurs literari convocat pel consistori municipal i que en esta setzena edició ha reunit prop de 200 col·leccions poètiques. “Aquesta edició ha destacat per l'increment quant a participació, atés que de les 101 obres presentades en la passada convocatòria, hem passat a 181, un resultat que demostra que el Marc Granell és un dels certàmens literaris amb més pes en l'actualitat”, explica la regidora de Cultura, Esperanza Carbonell.

L'alcalde, Albert Girona, l'edil de Cultura i el mateix poeta que apadrina el concurs, Marc Granell, van entregar els guardons als autors premiats en les dos modalitats convocades. Després de valorar la totalitat dels originals presentats en la present edició del certamen, el premi a la millor col·lecció poètica en castellà va recaure en José Morán, amb l'obra titulada “Memòria de Neu”. Per la seua banda, el poeta valencià resident a Itàlia Anaven Llop, es va alçar amb el guardó al millor original en la modalitat de valencià amb el treball inèdit titulat “Sala d'Espera”.

A ambdós autors se’ls ha fet lliurament d’un premi en metàl·lic d'1.200 euros, guardó que també inclou la publicació de la seua obra en la col·lecció Razef de l'editorial Edicions 96, de la que se'ls entregaran 20 exemplars en concepte de drets d'autor l'any que ve.

Com en les anteriors edicions, l'acte també va incloure la presentació de l'edició Razef, que incorpora els poemaris dels dos autors guardonats en la passada convocatòria del certamen. La representant de l'editorial i integrant del jurat del certamen, Mª Josep Escrivá va entregar els lots als poetes Vicent Valls i Cristina Carrasco.

L'espectacle “Poegrafies de Veu i Cabàs”, que va interpretar el poegrafista Josep Enric Grau, va posar el passador d'or a l'acte literari. Els assistents van disfrutar de l'originalitat d'un nou muntatge de la companyia Artics Produccions que combina a la perfecció llenguatges artístics que establixen una connexió entre el gest, la paraula i la música.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada