dilluns, 30 d’abril del 2012

DESPEDIDA MULTITUDINÀRIA EN EL FUNERAL DEL MÚSIC I COMPOSITOR CULLERENC RAFAEL TALENS.


Dijous Passat prop de 300 persones van assistir al funeral del músic, compositor i fill predilecte de Cullera Rafael Talens. Rafael Talens va nàixer a la ciutat de Cullera el 9 de setembre de 1933.
El compositor valencià Rafael Talens Pelló va morir dimecres passat a l’hospital Monteprincipe de Boadilla del Monte (Madrid), als 79 anys d’edat.
A l’acte, que va partir a les 5 de la vesprada des de l’Auditori de Música de Cullera, van acudir bandes i conservatoris de música a més de compositors i directors de bandes de la Comunitat Valènciana.
El recorregut fins a l’església dels Sants Joans de Cullera va estar encapçalat per les dos bandes de música de Cullera, Ateneu Musical i Santa Ceciliala seguits per la família del compositor, la corporació municipal i nombros públic que acompanyà el fèretre durant el recorregut.
Talens va ser vicepresident de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians i va ser reconegut amb l’Escut d’Or de l’Ajuntament de Cullera. Va cursar estudis als Conservatoris Superiors de Música de València i Madrid i als 18 anys, va ingressar en la Banda del Cap de l’Estat a Madrid.
En els anys 50, Rafael Talens va dirigir la seua pròpia orquestra de música lleugera, amb la qual va acompanyar a noms tan populars de l’època com Luis Mariano o Juanito Valderrama.
A principi dels anys 70, Talens va aconseguir la plaça de catedràtic numerari d’Harmonia en el Conservatori de Música de València. Va ser també professor del Conservatori de Música “José Melcior Gomis” d’Ontinyent i va dirigir les Bandes Municipals de València, Alacant i Mallorca, a més de l’Orquestra de València.
La seua obra ha sigut interpretada un total de 92 vegades en el Palau de la Música de València.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada