dimecres, 11 d’abril del 2012

ALGEMESÍ OBRI EL NOU PARC EMPRESARIAL PEPE MIQUEL.

Algemesí ja disposa d’un tercer polígon industrial amb l’entrada en funcionament del Parc Empresarial Pepe Miquel; una nova zona industrial que ha inaugurat aquest matí El president de la Generalitat, Alberto Fabra, l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i el President d’Anecoop-Agriconsa, Juan Vicente Safont.
L’inici del projecte es forja l’any 2006 amb la constitució d’una unió temporal d’empreses Anecoop-Agriconsa i Parc Empresarial per a iniciar la urbanització d’aquest nou polígon que compta amb una extensió de 580.534m2, 110.000 m2 de zones verdes i 102.000 de xarxa viària.
L’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, ha comentat que “este nou polígon industrial suposa un increment de la superfície de sòl industrial en el municipi i amb això la conseqüent creació d’empreses i negocis que repercutixen en l’activació directa de l’economia i una major generació d’ocupació a la nostra ciutat”. 
El nou polígon industrial pren el nom de Pepe Miquel, que va apostar per instal·lar a Algemesí la compra de parcel·les en l'esmentada  zona a fi de convertir-la en polígon industrial i instal·lar-hi  una de les empreses més importants de cítrics Agriconsa-Anecoop; per tot això hui aquest parc empresarial es coneixerà com el polígon Pepe Miquel.
En aquesta mateixa visita també s’ha inaugurat el Centre Logístic d’Anecoop ubicat al nou parc empresarial. Es tracta d’una nau de 2.500 m2 situada en una parcel·la de 7.300 m2.
La funció del Centre Logístic serà prestar serveis de compra i estoc a gran escala per a distribució al detall de materials a cooperatives i col·laboradors de tota Espanya, a més de filials i clients. L’estoc es realitza en prestatgeries que poden albergar fins a 850 palets que ocupen un 55% del magatzem. També hi ha una zona per a picking destinada a caixes xicotetes amb una ocupació del 15% i dos molls de càrrega.
José Miquel Borrás, Pepe Miquel, ha sigut una personalitat en el món del cooperativisme valencià. En 1988 va ser designat president d’Anecoop, càrrec per al qual va ser triat per quatre mandats successius i que ja no va abandonar fins a la seua defunció l’any 2003.
Durant la seua etapa al capdavant d’Anecoop, Pepe Miquel va impulsar la creació d’Agriconsa en 1990, empresa que va presidir també fins a la seua mort.
Agriconsa (Agricultura i Conserves, SA) va ser creada per cinquanta-sis cooperatives agràries de tota Espanya, amb participació de la Generalitat Valenciana i de la pròpia Anecoop, amb l’objecte d’industrialitzar productes procedents de les explotacions dels agricultors associats, principalment cítrics.
Davall la seua direcció es va consolidar Agriconsa-Anecoop definitivament en cítrics i es va convertir en l’empresa líder en l’exportació hortofructícola d’Espanya, a l’incrementar el seu volum de comercialització en altres fruites i hortalisses, passant de 250.000 a 600.000 tones dels diferents productes. Davall la tutela de Miquel, Anecoop va impulsar fortament el seu pla d’internacionalització.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada