divendres, 16 de març del 2012

LA FALLA BERNAT ALINYO DE SUECA GUANYA EL PRIMER PREMI A L´ÚS DEL VALENCIÀ



El jurat ha valorat l’ús de l’enginy, la sàtira, la quantia, la qualitat i la normativització dels textos utilitzats en la retolació del monument i el llibret faller

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca ha acollit aquest matí l’entrega de la XIV Edició dels premis a l’ús del valencià, convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística i dirigits a les falles del municipi.
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Política Lingüística, Joan Baldoví; el regidor de Cultura, Josep Navarro; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; la regidora d’Esports, Teresa Ribes, en representació de la regidora d’Educació; i el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra; han sigut els encarregats d’entregar els tres premis i les tres mencions especials que s’han concedit.
En aquesta edició, han obtingut les tres mencions especials, dotades amb 100 euros cada una, les comissions Plaça de l'Ajuntament, Mercat i 18 de Juliol. El tercer premi, dotat amb 300 euros, ha sigut per a la Falla Xúquer; el segon, de 500 euros, per a la Falla Sucro; i el primer premi, dotat amb 700 euros,  per a la Falla Bernat Alinyo.
El jurat ha remarcat la notable i progressiva millora en els textos dels rètols de la majoria dels monuments fallers, encara que ha lamentat l’escassa participació de llibrets en el concurs, ja que tan sols sis falles l'han presentat dins del termini establert en les Bases. Per a la seua valoració, el jurat ha tingut en compte: la correcció ortogràfica; la quantitat, qualitat i interés cultural dels textos; l’enginy, la sàtira i la coherència intertextual; i l’estructura i format del llibret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada