dimecres, 29 de febrer del 2012

VALÈNCIA TORNA A OMPLIR ELS CARRERS D'ESTUDIANTS CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

La jornada de protestes estudiantils i la vaga en l'ensenyament secundàri i universitari està sent de les més seguides i participatives. Milers d'estudiants han eixit als carrers.   De manifestacions, n'hi havia de convocades a Alacant , Barcelona, Castelló ,Girona o València entre d'altres. El seguiment a la vaga també ha sigut majoritàri.


Milers d'estudiants omplin de nou els carrers de València en una nova manifestació en protesta per les retallades en educació i per les actuacions policials de les passades setmanes sota el lema 'Per un ensenyament públic i de qualitat'. Els estudiants que han estat convocats  pels principals sindicats estudiantils, han iniciat la manifestació des de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, a l'avinguda de Blasco Ibañez, i ha finalitzat a la Plaça de la Verge, al costat de la Generalitat. La manifestació  que ha trascorregut fins al moment sense incidents ha reunit al voltant 40.000 persones, segons els organitzadors, en una nova mostra del poder de convocatòria dels estudiants valencians en aquestes protestes en contra de les retallades en l'ensenyament públic.
La pancarta unitària de l'assemblea interuniversitària, 'Per una educació pública i de qualitat', ha encapçalat una marxa  a la qual s’han adeherit els sindicats d'estudiants Acontracorrent, Bloc d'estudiants agermanats, Sindicat d'estudiants dels Països Catalans, Federació valenciana d'estudiants, Campus Jove o el Sindicat d'estudiants, entre altres.
Josep, representat de l'assemblea interuniversitària ha explicat als mitjans que entre els motius de la protesta es troben les retallades en l'ensenyament públic, que "malgrat el que digui el president Fabra existeixen". També ha mostra la repulsa a  les càrregues policials de les passades setmanes i les peticions de dimissió de la delegada del govern espanyol, la retirada de tots els càrrecs contra els detinguts en les protestes així com el "procés de privatització de la universitat pública iniciat amb Bolonya i continuat amb l'estratègia 2015".

També a la manifestació, la presidenta de la Federació de pares i mares d'alumnes (FAPA) de València, Remei Santacatalina, ha denunciat aquest procés privatitzador "de tot el sector públic però en especial de l'escola pública" i ha lamentat les actuacions contra els estudiants "que el que feien era protestar contra les retallades, que no venen d'ara sinó que fa molts anys que en aquest territori està agonitzant l'ensenyament públic", ha dit.
Durant la manifestació, molts cartells al•lusius a les retallades i altres a les declaracions del cap de la policia espanyol, Antonio Moreno, com el ja famòs 'Som el poble, no l'enemic' s'han afegit als tradicionals càntics en contra de la corrupció, el 'Menys policia, més educació' o les peticions de dimissió de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León.
La mobilització ha transcorregut sense incidents, finalitzant a la plaça de la Mare de Déu de València, a pocs metres del Palau de la Generalitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada