dimecres, 29 de febrer del 2012

REPRESENTANTS MUNICIPALS DE SUECA ES REUNIXEN AMB EL DIRECTOR TERRITORIAL DE BENESTAR SOCIAL

La regidora d’Acció Social, Pilar Moncho, i el cap del departament, Antonio Bañuls, han mantingut una reunió amb el director territorial de Benestar Social, Fernando Pérez, per a realitzar un seguiment conjunt dels centres i serveis que presta aquest departament al municipi.

Entre els diferents temes tractats a la trobada, un dels més destacats va ser el de les ajudes relacionades amb la Renda Garantida de Ciutadania, de la qual són beneficiàries 38 famílies de Sueca. Els representants municipals van sol·licitar a l’Administració Autonòmica informació sobre els terminis de pagament, i també un augment del volum de les prestacions, a fi de pal·liar l’emergent situació crítica de moltes famílies de Sueca.
Pel que fa a l’Atenció de Menors en situació de risc, es va insistir en aquells menors que tenen pendents amb la Justícia la resolució de les seues faltes, bé siga a través de treballs a benefici de la comunitat, o a través d’altres mesures. En 2011, es va treballar des de l’Ajuntament de Sueca amb sis menors subjectes a mesures pendents en els Jutjats de Menors.
Finalment, pel que fa als Serveis Socials Especialitzats, es va tractar en la reunió la situació de la Residència Sant Josep de Sueca, el Centre Ocupacional Municipal, el Centre de Dia d’Atenció al Menor i el CEAM, tots ells centres municipals d’atenció a persones vulnerables que es gestionen en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. En aquest punt es va tractar el tema més imporante de la trobada: el deute acumulat pel Consell durant l’exercici 2011, deute que supera el milió d’euros. El director territorial va anunciar que, en breu, es pagaria part del deute, i des de l’Ajuntament es confirma que, a data de hui, ha sigut abonat el 60% de les subvencions pendents, la qual cosa suposa al voltant de 700.000 euros. 

“Considere molt positiva esta trobada i vaig tornar molt satisfeta per l’atenció que vam rebre del director territorial, que es va comprometre que el deute amb este Ajuntament es pagaria en breu i la veritat és que ja hem rebut un 60% del total. També li vam demanar al director territorial que es prioritzara els ciutadans de Sueca que es troben en llista d’espera a l’hora de beneficiar-se d’alguna de les places públiques que la Generalitat Valenciana oferta en la residència que tenim en el municipi, a fi de facilitar la trobada amb els seus familiars i la comoditat i beneficis que els suposarà viure a la seua ciutat”, ha manifestat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada