dijous, 9 de febrer del 2012

L’Ajuntament de Sueca ajuda les persones interessades a deixar de fumar



L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat, i amb la col·laboració de l’Associació contra el Càncer (AECC-València), ha organitzat un curs destinat a totes aquelles persones que tinguen interés a deixar de fumar. Distribuït en 12 sessions, els participants reben un programa de teràpia combinada, oferit pel psicòleg, Javier García, i el metge, Juan Buforn. “Esta teràpia era una de les activitats que s’inclouen dins del II Pla Contra les Drogodependències elaborat des de l’Ajuntament. l´ Objectiu, segons ha afirmat la regidora de Sanitat, Josefa Juan és “promocionar la salut i ajudar la gent perquè abandone l’hàbit de fumar, oferint suport i altres alternatives què ja s’apliquen des dels centres de salut acostant els mitjans a l’usuari”.

El curs s’imparteix al Mareny de Barraquetes, i hi participen al voltant de 50 persones. El president de la Junta Veïnal de l’entitat local menor, Jordi Sanjaime, i la regidora, Marisa Carbó, també van voler estar presents. Sueca acollirà en breu esta teràpia que s’ofereix dividida en tres fases: la de preparació, la d’abandonament i la de manteniment o seguiment.
El psicòleg Javier Garciía va afirmar que “Treballarem el control d’estímuls per a facilitar a la persona poder mantindre’s sense fumar, evitant situacions que puguen provocar el desig d’agafar un cigarret. Els oferim ferramentes a cada un dels participants; és el que anomenem una exposició gradual a situacions de risc”.

A més de les sessions grupals, a cada participant se li realitzarà una revisió individual, tant psicològica com mèdica, per a valorar si és un bon moment perquè eixa persona deixe de fumar, els seus antecedents patològics, la medicació que està prenent en l’actualitat, i si és necessari o no prescriure algun tipus de fàrmacs que li puguen ajudar a deixar de fumar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada