divendres, 10 de febrer del 2012

EL CONCURS PER QUEDAR-SE AMB LA GESTIÓ DE LA PLANTA DE ROTACIÓ DEL PÀRQUING I DE L’ORA D'ALGEMESÍ QUEDA TAMBÉ DESERT

Obres del pàrquin d'Algemesí
A judici de MÉS ALGEMESÍ els diners d’aquesta obra són els pitjors invertits, ja que demanar 12.500€ per any és demanar molt poc per a una obra que ha costat milions i milions. Tot això sense entrar a valorar la poca o escassa necessitat del projecte.


Novament el pàrquing torna a donar un disgust a l’equip de govern municipal i al poble d’Algemesí. El dilluns dia 6 de febrer concloïa el termini per tal que les empreses interessades presentarer les seues ofertes per a quedar-se amb la concessió administrativa de l’ORA i amb el lloguer de la planta en rotació del pàrquing. Novament, igual que va passar amb la venda de les places en propietat, el concurs ha quedat desert, per no haver-se presentat cap empresa.

MÉS ALGEMESÍ ha pogut intercanviar opinions respecte a això amb la màxima autoritat que és qui  ha proporcionat aquesta informació, "informació que agraïm sincerament. Pel que fa a la nostra valoració, considerem que aquesta és una mala notícia per al nostre poble, ja que minva la possibilitat d’ingressos per a enguany i no ens alegrem que haja estat així. Des que es va constituir el nostre grup polític hem estat especialment crítics amb aquest projecte, en projecte que considerem totalment desafortunat, innecessari i sobretot que ha estat executat en el moment més inoportú. Començar la construcció d’un pàrquing a meitat de 2010 i posar-hi tots els recursos del Pla Confiança han estat dues decisions polítiques –que no tècniques- desencertades i que han de fer reflexionar a l’actual equip de govern sobre la política que ha desenvolupat durant aquests anys anteriors." 
"És cert que, ara per ara, tenim una inversió de més de 5,6 milions construïda amb fons públic que no ha donat cap rendibilitat ni econòmica ni social. Construir un pàrquing no era cap clamor popular, sinó una promesa electoral, un projecte “estrella” que s’ha “estrellat” per segona vegada. El problema és que el fracàs d’aquest projecte tindrà conseqüències negatives per a Algemesí. La primera és que hem desaprofitat 5,6 milions que podríem haver invertit en altres projectes més necessaris –millores via pública, reforma d’instal·lacions existents, camins rurals, Residència...-. La segona que hem deixat d’ingressar 1 milió d’euros per les places no venudes, i la tercera és que al quedar-se la gestió deserta, l’administració i despeses del pàrquing ha de córrer a càrrec de l’Ajuntament. Cal recordar que no existeix cap partida en el pressupostos per al manteniment del pàrquing, la qual cosa significa un nou problema econòmic per a les arques municipals." 

MÉS ALGEMESÍ ja advertí en el seu moment que açò podia passar, i ja advertí també dels greus inconvenients que tenia el plec de condicions que s’aprovà en el plenari de desembre. Recordem que l’Ajuntament exigia en aqueix plec l’avançament de 20 anys dels cànons de l’ORA i de lloguer del pàrquing, avançament que ascendia a 400.000 euros. Entre les 8 esmenes que es presentaren  per a millorar el plec, hi havia una que demanava eliminar aquest punt, però no va ser aprovada. MÉS ALGEMESÍ intentà en el seu moment aportar la seua visió.construcriva i es declarà totalment contraris a l’avançament dels cànons més enllà del que és la pròpia legislatura ja que consideren que haver de pagar 400.000€ d’entrada desincentiva clarament a les empreses. De segur que açò ha estat una de les causes per les que no s’ha presentat cap empresa.  Segons el parer de MÉS ALGEMESÏ  pagar any a any -o per període 4 o 5 anys- possibilitaria, no sols que es presentaren empreses, sinó actualitzar el cànon amb l’IPC i treure més rendiment al pàrquing.
A judici de MÉS ALGEMESÍ els diners d’aquesta obra són els pitjors invertits,  ja que demanar 12.500€ per any és demanar molt poc per a una obra que ha costat milions i milions. Tot això sense entrar a valorar la poca o escassa necessitat del projecte.

"De totes formes pensem que ara és el moment de buscar solucions al problema o problemes generats per aquest estrepitós fracàs polític, fracàs que deuria tenir conseqüències polítiques per als impulsors. No obstant això, les conseqüències polítiques d’aquest fracàs no són la primera i principal preocupació de MÉS ALGEMESÍ, sinó estudiar quines són, a hores d’ara, les alternatives realistes per tal que el pàrquing no li coste diners de manteniment al poble. És per això que estem disposats, si se’ns demana col·laboració, a buscar i proposar solucions tan pel que fa a la venda de places. Nosaltres apostaríem, d’entrada, per llogar les de la primera planta als veïns a un preu competitiu. Pel que fa a la concessió de la planta de rotació, concessió que passaria per no cobrar els vint anys per avançat sinó per reduir el número d’anys de concessió –els mínims per amortitzar la inversió- i fraccionar el pagament per legislatures."  ha declarat MÉS ALGEMESÏ 
"Aquest polèmic projecte ha estat un despropòsit -començant pel fet que tot açò es fa per construir un Mercat que no s’ha construït-, i el projecte no podem més que qualificar-lo com un fracàs. Malgrat això MÉS ALGEMESÍ està disposat, com ja hem dit, a col·laborar en la búsqueda de solucions" segons ha declarat Josep Bermúdez Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada