dimecres, 22 de febrer del 2012

L´AJUNTAMENT D´ALZIRA I MARTINEZ CANO CANÀRIES S.A. FIRMEN UN CONVENI PER A LA RESTAURACIÓ DE L´ANTIC CONVENT DE SANTA LLÚCIA

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, en nom de l’Ajuntament, i Juan Martínez, en representació de l’empresa Martínez Cano Canàries S.A., propietària de l’immoble, han firmat un conveni de col·laboració mútua, per a la restauració de l’antic convent de Santa Llúcia.
L’Ajuntament redactarà el projecte de “Restauració de la façana de l’antic convent de Santa Llúcia a Alzira”, i tramitarà les sol·licituds d’autorització i d’ajudes econòmiques per a l’execució dels treballs; proporcionarà el suport tècnic per a l’estudi arquitectònic de l’edifici, de la decoració pictòrica murària i d’intervenció en la portada neoclàssica; a més de l’execució dels treballs metòdics de reintegració cromàtica de les pintures originals i la resta d’elements que per la seua singularitat ho requerisquen. Martinez Cano Canàries S.A. facilitarà a l’Ajuntament l’accés a l’edifici; els materials necessaris per a l’execució dels treballs; procedirà a la realització de les obres; i sufragarà les despeses generades en la recuperació del Bé motiu d’aquest Conveni, els quals podran minorar-se per la percepció de les ajudes econòmiques que puguen obtindre’s d’altres administracions.
Una vegada obtinguda l’autorització de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, l’Ajuntament concedirà les llicències oportunes i es realitzaran tots els treballs dins de l’any en curs.
La finalitat és recuperar i conservar les façanes de l’immoble de l’antic convent de Santa Llúcia, que consta de tres cossos diferenciats, com són, la façana del convent, la façana del temple i la façana d’un magatzem, que donen al carrer de Santa Llúcia, amb els números 22, 24 i 26 i al carrer major Santa Maria, números 2 i 4. Aquest front d’edificis està inclòs pel seu valor històric artístic com Bé de Rellevància Local (BRL) i com, es troba dins del conjunt històric de la Vila, declarat Bé d’Interés Cultural pel Decret 126/2004 del Consell de la Generalitat Valenciana; i per si mateix, la façana de l’església és Bé d’Interés Cultural, per figurar en la seua portada l’escut heràldic de la ciutat, per tot això, l'esmentat immoble és un destacat element del patrimoni local que gaudix de l’interés comú de protecció i adequada recuperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada