dijous, 11 de juliol del 2013

CRISTINA GARCÍA GIRBÉS I EUGENIO COLOMER GIRBÉS AUTORS DEL CARTELL DE LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ 2013


El cartell representa una de les danses de la processó, els guardians que custodien i protegixen la imatge de la Mare de Déu de la Salut, els Tornejants.

El saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí ha sigut el lloc triat per a realitzar la presentació del cartell anunciador de les pròximes festes de la Mare de Déu de la Salut, de 2013. El cartell representa una de les danses de la processó, els guardians que custodien i protegixen la imatge de la Mare de Déu de la Salut, els Tornejants; en concret un Tornejant inclinat en reverència davant de la imatge de la Mare de Déu de la Salut, portant la vara en una de les seues mans. A més, el cartell reflectix els dies en què se celebren estes festes i els màxims reconeixements amb què ha sigut distingida la festa, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic.


El cartell guanyador ha sigut realitzat pels artistes d’algemesí Cristina García Girbés que en l’actualitat és estudiant de Belles Arts i per Eugenio Colomer Girbés, tècnic en disseny gràfic.
El jurat d’esta edició ha estat format per autoritats locals i artistes experts en la matèria. El president de la mateixa ha sigut l’alcalde d’Algemesí Vicente Ramón García Mont i com a vocals han participat Gabriel Palop Sarrias, regidor de Cultura i Turisme, Eugeni Alborch Gómez, dissenyador gràfic i guanyador del cartell en 1989, José Ricardo Esteve Plaza, en representació dels festers del Barri de València, organitzador de les festes de la Mare de la Salut d’enguany, Álex Villar Torres, crític d’art i director de la sala d’exposicions del Casino Liberal d’Algemesí, Antonio Roig Aliaga, pintor, Javier Girbés Girbés, llicenciat en Belles Arts i actuant com a secretari dels membres de Jurat, Julio Blasco Nácher, Director del Museu Valencià de la Festa d’Algemesí.
Tots ells han sigut els encarregats d’avaluar les 28 obres realitzades amb diverses tècniques i procedents de diversos punts d’Espanya com ara Navarra, Astúries, Catalunya, Madrid o Múrcia i de la Comunitat Valenciana de llocs com València, Alacant, Xàtiva, Museros, Bocairent i Algemesí, entre altres.

Les obres finalistes en este concurs s’exposaran en el Museu Valencià de la Festa durant la celebració de les pròximes festes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada