dimarts, 3 de gener del 2012

Sueca aposta per la contracció directa en el sector agrari com a mesura contra la desocupació

La Regidoria d’Agricultura augmenta en un 243% la partida per a la contractació de peons agrícoles

Dimas Márquez
         La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Sueca ha decidit augmentar, per al 2012, un 243% la quantitat destinada a la contractació de peons agrícoles, respecte al 2011. “Hem passat de destinar 32.000 euros en 2011 a 78.000 euros en 2012, augmentant esta partida dins de les nostres possibilitats i pensant que, ara com arai, és més necessària”, ha assenyalat el regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez.

            Amb aquesta mesura, des de la Regidoria es pretén mitigar, en la mesura que siga possible, la situació actual. “Encara que els Ajuntaments no són els que realment poden solucionar el tema de la desocupació, els equips de govern estem obligats almenys a intentar alleugerirr en la mesura que es puga esta difícil situació de desocupació”, ha afegit Vázquez que, després de comprovar l’enorme quantitat de ciutadans inscrits en la nova borsa de peons agrícoles, va sol·licitar a l’Ajuntament augmentar la partida per a futures contractacions, i que d’aquesta manera les ofertes de treball pogueren arribar a més famílies de Sueca, “encara que, malauradament, no podrà ser a totes les que m’haguera agradat arribar”.

            Una vegada es dispose del llistat de treballs manuals agrícoles, es passarà a la contractació per orde de borsa i segons les necessitats del treball. “Enguany des de l’Ajuntament es tindrà l’handicap econòmic afegit d’haver de fer-se càrrec dels 37.000 euros anuals que enviava la Conselleria d’Agricultura, des de 1990, al Consell Agrari en matèria de personal, i que ara, recentment se’ns ha notificat, es deixaran d’enviar a causa de les retalades;  com també la retirada de la subvenció en matèria de manteniment de camins rurals que es rebia i que també ha anul·lat la Conselleria en el seu pla d’austeritat. Esperem que esta austeritat siga equànime en tots els sectors, i no especialment, com ocorre moltes vegades, en els més necessaris”, ha conclòs Vázquez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada