dissabte, 31 de desembre del 2011

Més Algemesí fa públic que la constructora de les 700 vivendes no pot pagar els 44.000 euros de l’IBI.

El dia 6 de desembre Algemesí era notícia en la premsa perquè l’empresa propietària dels terrenys de l’antiga COPAL havia sol·licitat el permís de demolició de les instal·lacions. 

Segons Més Algemesí “La màxima autoritat municipal donava a conèixer la notícia creant falses expectatives sobre la reactivació de l’economia local. 

Tal i com queda clar amb la documentació existent, el primer edil era en aquell moment plenament conscient de quina és la delicada situació econòmica de la propietària del terreny”,
Més Algemesí també afirma que és cert que una de les empreses d’aquest grup ha sol·licitat permís per enderrocar les instal·lacions, i no és menys cert que el passat dia 14 de juliol, i fora del termini voluntari de recaptació, l’empresa FERROBÚS va sol·licitar de l’Ajuntament fraccionar el pagament de l’Impost de Bens Immobles d’aquests terrenys, impost que ascendeix a 43.951€. Per la qual cosa és evident que una empresa que no pot fer front a aquesta quantitat no està en condicions d’emprendre una obra de desenes de milions d’euros. 

De fet, i tal i com consta en l’exposició de la Resolució d’Alcaldia 2029/2011 de 11 de novembre sobre aquesta petició, l’empresa ho solicita perquè a “causa de la crisi que pateix el sector immobiliari ha provocat que la societat no tinga liquidesa encara que té en propietat molts actius i bens immobles.” Segons ens han comentat diverses fonts l’enderroc es fa per dos motius. El primer, perquè el nou Real Decret-Llei 8/2011 que en el seu article 21  estableix com a obligatori que els edificis de més de 50 anys estan obligats a passar una Inspecció Tècnica d’Edificis i el segon per evitar els problemes de vandalisme i ocupació que s’havien donat. Als quasi 44.000 per l’impost cal afegir que amb data 27 d’octubre havia imposat a l’empresa 8790,24€ (20%) en concepte d’interessos de recàrrec per constrenyiment, la qual cosa agreuja la situació de la immobiliària que el dia 9 de novembre –dos dies abans de la resolució d’Alcaldia- sol·licita novament el fraccionament i l’anul·lació del constrenyiment. 

“Resulta cridaner que l’Alcalde, amb data de 11 de novembre aprovara  una resolució concedint-hi el fraccionament de l’IBI, i quasi un mes després insinue, perquè li interessa políticament, que a Algemesí es farà un PAI amb 700 vivendes.. No és lògic que una empresa que no pot pagar 44.000€ estiga en condicions de construir un PAI.  A més en un principi l’informe sobre els càlculs dels tècnics municipals en el  Pla de Reforma Interior de la zona diu que el nombre “estimat de vivendes” daquesta zona seria de 498 (quasi un30% menys de les que s’han dit). Si bé és cert que si tot el que es construira  fos VPO (d’uns 80m2), segons el “sostre de construcció” permetria arribar a les 700, no és lògic que abans d’entrar en vigor un PGOU la màxima autoritat presente a l’opinió pública unes xifres diferents a la dels tècnics”. 

 Per tot açò MÉS ALGEMESÍ ha manifestat la preocupació davant d’un fet que considera perjudicial per a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada