dimarts, 3 de gener del 2012

Compromís per l’Alcúdia demana la congelació dels preus de Metrovalència per a 2012 i el manteniment de la targeta mensual jove.

Compromís per l'Alcúdia ha presentat una moció que serà aprovada en el plenari del dimecres 28 en la que demana a la Conselleria d'Infraestructures i a l'Agència Valenciana de la Mobilitat la congelació dels preus de transport públic per al 2012 i conseqüentment les tarifes de Metrovalencia que augmentaran a partir de l'1 de gener per damunt de l'IPC. Igualment s'exigeix el manteniment de la targeta jove mensual amb la reducció d'un 25% sobre la tarifa normal que desapareixerà des del primer dia del nou any.

El passat 20 de desembre l'Agencia Valenciana de la Mobilitat va aprovar un augment en les tarifes del transport públic, que en cas de Metrovalencia se situen per damunt del 5%. En el cas de l'Alcúdia aquest augment oscil·la entre el 3'8% per a bitllets senzills, el 6'6% per al d'anada i tornada, el 5'1% el bo de 10 viatges, el 9'2% -comparatiu- per a la targeta mensual, el 5% per a l'anual i el 45'6% per als joves.

Per a Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia, especialment greu és la desaparició de la targeta mensual jove que suposava un descompte del 25% per als posseïdors del Carnet Jove. D'aquesta manera en el cas de l'Alcúdia els joves passaran a pagar 60'50 € mensuals en la targeta en lloc dels 41'55 € que venien abonant, un 45'6% d'augment.

Aquests anuncis de pujades dels preus del transport públic suposen un perjudici per a l’interès col·lectiu dels valencians i valencianes, sobre tot de sectors més empobrits per la crisi econòmica. Més encara per als  joves -estudiants, aturats o treballadors- que es queden sense cap alternativa de transport econòmic i que hauran de pagar igual que la resta d'usaris.
 
Per això Compromís per l'Alcúdia, demana a través d’una moció la congelació dels preus de transport públic per al 2012 i consegüentment les tarifes de Metrovalencia. Igualment s'exigeix el manteniment de la targeta jove mensual amb la reducció d'un 25% sobre la tarifa normal així com l'establiment de títols de transport gratuïts o semigratuïts, per a persones desocupades, estudiants i joves que no tinguen un treball i famílies amb pocs recursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada