dimarts, 11 d’octubre del 2011

El regatistes de Cullera Marc Jovani i Rocío Piris, subcampions d'Espanya de Vela

Marc Jovani i Rocío Piris del Club Nautic de Cullera queden subcampions d´Espanya de vela en la clase  d´hobie 16 en aigues de Castelldefels. 







Bon cap de setmana per als regatistes d’Hobie 16 i Hobie 18 de la Comunitat Valenciana, que van participar al Campionat d’Espanya de Catamarans disputat al CN Castelldefels entre els dies 9 i 11 de setembre. El millor resultat, el de Jacobo Miquel i Pauli Stiebler, del RCN Dénia, que es van alçar amb el títol de campions d’Espanya en Hobie 16. En la mateixa categoria, Marc Jovani i Rocío Piris, del CN Cullera, es proclamaven subcampions; i Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás, del CV de la UPV es feien amb el tercer lloc del podi. En Hobie 18, Robert Finjheer i Peter Stiebler, del RCN Dénia pujaven al podi en tercera posició i es feien amb el subcampionat d’Espanya.

 En total es van disputar 8 proves, en les quals l’equip de Jacobo Miquel i Pauli Stiebler van obtindre dos victòries parcials, en la 4a i 8a proves, amb bons resultats en les restants. La suma de resultats els va donar un total de 14 punts. Impressionants van estar els equips de Marc Jovani i Rocío Piris, del CN Cullera, i de Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás del CV Universitat Politècnica de València. Els de Cullera van sumar una victòria parcial en la 5a prova i finalitzaven la seua participació amb 17 punts i el títol de subcampions d’Espanya. Els de la UPV van finalitzar amb 25 punts i van pujar al podi en tercera posició, per davant de Santiago Verges i Inmaculada Sala, amb 28; i d’Iván García i Win Heuninck, amb 30, empatats a punts amb Sara Moreau i Javier Puig, del RCN Dénia.
 La  Classe A amb domini català  ha estat molt renyida ja que hi naveguen regatistes situats entre els vint primers del món.
En el campionat d´enguany han participat un total de setanta-quatre embarcacions repartides en quatre classes; setze de Classe A, vint-i-quatre de Hobie 16, vint-i-cinc de Fórmula 18 i onze de Intersèries.

El primer dia es van realitzar 3 proves previstes per a cada classe amb vents de 10 nusos i 220º d'adreça constant, sense rolar, amb mar pla i sol esplèndid, un dia perfecte per celebrar regates.

En el 2n dia amb vents de 160º i força entre 3 i 4 nusos, es va haver d'escurçar l'entrada en la primera mànega per a la Classe A i els Fórmula 18 i s'anul·là per Intersèries i Hobie 16. Rolant a 210º el vent i quatre o cinc nusos es reprenien les proves, i així es pogueren completar en la  Classe A i Fórmula 18 les tres proves previstes del dia i els Intersèries i Hobie 16 aconsegueiren realitzar solament dues proves.

El tercer dia amb vents de huit a dotze i adreça 220º estable i un cel totalment ras se celebraren les últimes proves on els primers classificats intentaren millorar les seves posicions amb la finalitat d'obtenir la preuada placa de Campió d'Espanya.

Els regatistes de Cullera compten ja en el seu palmarés esportiu amb diversos primers llocs tant en el campionat d´Espanya com en la copa d´Espanya i campionats autonòmics.

Tot i que els regatistes de la Ribera  han aconseguit classificar-se en els primers llocs des de fa més de quatre anys, no compten amb cap suport de la regidoria d´Esports ni de l´ajuntament de la seva localitat, la qual cosa els situa amb  desavantatge amb  altres equips que poden assistir dies abans de cada competició per a conéixer  els vents i corrents que hi ha al camp de regates o estar dotats de millors embacacions i velamen. Cal dir que l´embarcació amb què han aconseguit ser subcampions d´Espanya d´enguany  té 14 anys d´antiguetat.

Els regatistes de Cullera tenen prevista l’assisència al proper campionat d´Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada