dilluns, 10 d’octubre del 2011

El 9 d'Octubre més reivindicatiu.

El 9 d’octubre es converteix en un clam pel dret a decidir. 


La manifestació del 9 d’octubre a València aplega a unes deu mil persones segons l’organització. Convocada per la Comissió Nou d’Octubre,la manifestació va eixir de la plaça de Sant Agustí en un ambient festiu i reivindicatiu alhora.

“Som País Valencià, volem decidir” era el lema de la pancarta que obria la manifestació. Al darrere representants dels partits polítics de l’esquerra valenciana (Bloc, verd, EUPV, ERPV, Iniciativa i PSAN), associacions (ACPV, Escola Valenciana, Ca Revolta, el Micalet, Xúquer Viu) i una nombrosa representació de la societat cívil i cultural, juntament amb miler de valencians reclamaven la dignificació de la llengua, l’emissió de TV3, la responsabilitat i mitjans per a eixir de la crisi, el rebuig al model trilingüe de l’escola  o el rebiug a les nuclears.

El recorregut que va finalitzar al Parterre davant de l’estàtua del rei Jaume I, va trascórrer sense incidents, i el fill d’Enric Valor va ser l’encarregat de llegit el manifest. L’acte es tancà amb la muixaranga, entre crits de visca el País Valencià i Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada