divendres, 25 d’octubre del 2013

CULLERA LAICA PROPOSA ALS CENTRES EDUCATIUS DE CULLERA LA REALITZACIÓ DE LA RUTA LAICA



 L‘associació Cullera Laica s’ha dirigit a tots els centres d’educació primària, secundària i a l’escola d’adults de Cullera, per a proposar-los com activitat extracurricular per al present curs 2013-2014 la realització de la ruta laica que esta associació va organitzar per a les passades Festes Majors de Cullera.
La ruta laica tenia per objecte donar a conèixer les entitats i personatges locals històrics relacionats amb la llibertat de pensament, com el Casino Republicà, l’Escolaica, Agustín Costa Font, Agustín i Lamberto Olivert Arlandis, Amèlia Jover Velasco, Joan Garcés Grau, etc. La ruta laica comptà amb una nombrosa participació, que la valorà com a molt interessant, culturalment i educativa.

Les explicacions que es feien en la ruta es complementaven amb material informatiu relacionat amb cada referent, el qual Cullera Laica ha oferit gratuïtament als centres educatius com a unitat didàctica per a treballar amb l’alumnat, fent les corresponents adequacions segons les edats i altres criteris, si així es troba convenient.
Així mateix, Cullera Laica proposa que l’activitat es realitze en el tren turístic de Cullera, amb bicicleta, o amb qualsevol mitjà de transport respectuós amb el medi ambient.
Les rutes permeten conéixer in situ i de primera mà els testimonis arquitectònics, mediambientals, culturals, etc., dels fets objecte de la visita, i són un element de promoció cívica, cultural i turística.
La ruta és un itinerari per aquells enclavaments del municipi de Cullera encara conservats que per alguna raó són referents del laïcisme o llibertat de pensament, com la Casa de Palomes, l’Escolaica o l’antic cementeri civil, entre altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada