divendres, 27 de setembre del 2013

MUIXERANGA, NOVA MUIXERANGA, BASTONETS I TORNEJANTS HAN PARTICIPAT EN UNA TROBADA AMB EL MISTERI D´ELX I EL TRIBUNAL DE LES AIGÜES A VALÈNCIA



 L’acte ha reunit als tres Patrimonis de la Humanitat Valencians per a commemorar el quart aniversari del reconeixement per la Unesco del Tribunal de les Aigües i el Desé Aniversari de l’Aprovació de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterials aprovada per la Unesco en 2003.
Les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí es van unir ahir dijous davant de la Porta dels Apòstols de la Catedral de València al Misteri d’Elx i al Tribunal de les Aigües per a commemorar el quart aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat d’este últim (el Tribunal de les Aigües de València). Poc abans de les 12 del migdia una representació de les festes d’Algemesí i Elx s’ha unit a l’habitual sessió que es du a terme en el Tribunal de les Aigües cada dijous en la Porta dels Apòstols de la Catedral de València.

La Muixeranga, la Nova Muixeranga, Bastonets i Tornejants han dut a terme junt amb el Misteri d’Elx i el Tribunal de les Aigües de València una actuació única en un acte que germana als tres Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat valencians. Als balls i les torres humanes s’ha unit una representació del Patronat de la Festa i d’autoritats locals d’Algemesí.
Així doncs, després de la sessió del Tribunal de les Aigües les dos Muixerangues han actuat en la plaça de la Mare de Déu i alçat les seues torres humanes flanquejant l’emblemàtica porta dels Apòstols i de la mateixa manera Tornejants i Bastonets han dansat davant del Tribunal de les Aigües i el Misteri d’Elx oferint així una mostra de la música i danses més tradicionals de la nostra cultura valenciana a públic i assistents. Finalment el Misteri d’Elx ha oferit una mostra de la seua gran representació mariana.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada