divendres, 30 d’agost del 2013

DIMARTS QUE VE ENTRA EN FUNCIONAMENT EL SERVICI DE MEDIACIÓ, ARBITRATGE I CONCILIACIÓ D’ALZIRA


Gràcies a la posada en marxa de l’Oficina de SMAC, a Alzira es podran atendre més de 1.000 demandes de conciliació a l’any.

La nova Oficina de SMAC (Servici de Mediació, Arbitratge i Conciliació) d’Alzira, ubicada en les dependències d’IDEA de l’Ajuntament, entra en funcionament dimarts que ve, 3 de setembre. A partir d’eixe dia, es realitzaran els primers actes de conciliació.
L’Ajuntament d’Alzira es convertix així en el primer d’Espanya que oferix este servici, pel qual s’intenta aconseguir un acord entre empresaris i treballadors davant de les reclamacions d’índole laboral.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, José Luis Palacios, ha destacat: “Amb la posada en marxa d’esta oficina de SMAC en la Ciutat, acostem l’Administració als ciutadans i optimitzem recursos, ja que evitem que els interessats hagen de desplaçar-se a València, per la qual cosa es reduïx el cost econòmic per a les parts i s’agilitzen els tràmits”.
La posada en marxa d’este servici es va materialitzar, fa uns mesos, amb la firma d’un conveni entre el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, pel que la Generalitat encomanava a l’Ajuntament d’Alzira la realització d’activitats i servicis consistents en la celebració de l’acte de conciliació administrativa, prèvia a la via judicial laboral, d’aquells treballadors que hagen designat l’Ajuntament de la localitat com a seu per a desenvolupar-ho.
Gràcies a la posada en marxa de l’Oficina de SMAC, a Alzira es podran atendre més de 1.000 demandes de conciliació a l’any, evitant que prop de 5.000 persones hagen de desplaçar-se a València, reduint així el cost econòmic que suposen estos desplaçaments per a treballadors i empreses.
Cal destacar que gràcies a la SMAC s’ha aconseguit que el 48% dels conflictes laborals per motius d’acomiadament s’hagen resolt amb un acord entre les parts i no haja sigut necessari acudir als tribunals ordinaris de justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada