dimarts, 13 d’agost de 2013

AUSTERS SÍ, “AGARRATS” NO


Tots els grups de l'Ajuntament d´Algemesí, excepte Més Algemesí, acorden celebrar l'acte institucional amb una reducció en el nombre de convidats.
Per a la coalició formada per Compromís i Esquerra Republicana, eixe dinar hauria de ser sols per als convidats que vénen de fora, no per als balls ni per a les associacions del poble.

Algemesí viu el seu dia gran el 8 de setembre amb la celebració de la Festa de la Mare de Déu declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Eixe dia se celebra l'única trobada que reuneix a representants dels balls, de les institucions municipals, autonòmiques i estatals, al Patronat de la Festa, a associacions culturals locals, etc.
Segons la portaveu socialista d´Algemesí, Marta Trenzano, en una reunió extraordinària, i per a evitar oportunismes mediàtics i polítics, tots els membres dels diferents partits polítics de l'Ajuntament, excepte Més Algemesí, hem decidit, influenciats notablement per la crisi, prendre mesures per a reduir la despesa del dinar institucional sense caure en el ridicul ja que, aquest acte, és la forma de promoció i agraïment a totes les personalitats que ens acompanyen i als vertaders protagonistes que són els balls.

Per a la portveu socialista, des de l'inici la postura de Més Algemesí ha sigut rígida i poc flexible amb la celebració institucional de les nostres festes grans. Segons ha explicat el seu portaveu, Josep Bermúdez, per a la coalició formada per Compromís i Esquerra Republicana, eixe dinar hauria de ser sols per als convidats que vénen de fora, no per als balls ni per a les associacions del poble.
Segons Marta Trenzano, “ens hem oposat a la proposta de Més Algemesí perquè no contemplaven que els representants de les associacions locals i els balls que són, en definitiva, els vertaders protagonistes de la festa, acudiren a aquesta celebració”. Per a la portaveu del PSPV, “Bermúdez hauria d'anar a parlar amb ells i explicar-los que enguany van a ser convidats a l´acte contra la voluntat de Més Algemesí”.
Trenzano considera que la majoria de les grans festes d'Algemesí, com els Bous i les Falles, s'autofinancen i reben un suport econòmic de l'Ajuntament proporcionalment testimonial. “Des del PSPV, considerem que unes festes tan importants com és la Festa de la Mare de Déu, mereixen un acte que estiga a l'altura del que aquestes representen i que compte amb el suport total de l'Ajuntament”.
Trenzano ha assegurat que, “realment no sabem si la proposta inicial de Més Algemesí de reduir l'acte a 40 convidats es deu a la voluntat real d'estalviar o és un exercici d'oportunisme mediàtic i polític donada la repercussió d'aquestes festes. Els socialistes pensem que cal ser austers, per això recolzem que es reduïsca la despesa però, al mateix temps, som conscients del significat d'aquest acte institucional i no ens agradaria que Algemesí no donara la talla. Es pot ser auster sense ser “agarrat””.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada